Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

ΕΟΠΥΥ: Ακέφαλος ο Οργανισμός μέχρι να διορισθεί νέα Διοίκηση – Στον αέρα οι ασθενείς

Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε ο νέος νόμος που αλλάζει τον ΕΟΠΥΥ και καταργεί το νυν Πρόεδρο

Στον αέρα είναι από την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ αλλά και οι πάροχοι, καθώς ο ΕΟΠΥΥ έμεινε ακέφαλος. Και αυτό διότι είναι πλέον σε ισχύ ο νόμος που ψηφίστηκε πριν λίγα 24 και πλέον έχει δημοσιευτεί σε ΦΕΚ.


Μέχρι όμως να ορισθεί νέα Διοίκηση, ο μεγαλύτερος Οργανισμός Υγείας της χώρας με τους περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένους, είναι ουσιαστικά ακυβέρνητος.

Γεγονός που σημαίνει πως ό,τι και να προκύψει, όπως ανάγκη για μεταφορά ασθενών στο εξωτερικό για νοσηλεία, έγκριση θεραπειών, αναλωσίμων κ.α. δεν μπορεί να υλοποιηθεί.

Και το ζήτημα είναι πως παραμένει άγνωστο πότε θα διορισθεί το νέο Δ.Σ., παρότι έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν, ότι τη θέση της Διοικήτριας αναμένεται να αναλάβει η μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρος Θεανώ Καρποδίνη.
Αναστάτωση στο τελευταίο ΔΣ

Στο μεταξύ όμως στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου λίγο πριν εκδοθεί το ΦΕΚ με τον νέο νόμο, επικράτησε αναστάτωση, καθώς όπως περιγράφουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr, έξι μέλη του τέως πλέον Συμβουλίου περίμεναν επί 1,5 ώρα να ξεκινήσει η συνεδρίαση χωρίς όμως να εμφανιστεί κανένας από τη Διοικητική ομάδα.

Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των μελών του ΔΣ, υποχρεώθηκε ο απερχόμενος Πρόεδρος Βασίλης Πλαγιανάκος, χωρίς την Αντιπρόεδρο Θεανώ Καρποδίνη, να συμμετάσχει στη συνεδρίαση προκειμένου να επιλυθούν θέματα που άπτονται των ασφαλισμένων, αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr.
Αναστάτωση στους εργαζόμενους

Στο μεταξύ όμως στους κόλπους των εργαζομένων επικρατεί αναστάτωση, αφού κανείς δεν γνωρίζει επί της ουσίας τι θα επακολουθήσει στον ΕΟΠΥΥ τη στιγμή μάλιστα που ο νέος νόμος αλλάζει τον τρόπο διορισμού της Διοίκησης αλλά και λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ που θυμίζει πλέον ΔΕΚΟ.

Η ανησυχία των εργαζομένων είναι- αναφέρουν πηγές στο HealthReport.gr μην τυχόν και αλλάξει ριζικά ο χαρακτήρας του μεγαλύτερου Οργανισμού Υγείας της χώρας και τροποποιηθούν και οι συνθήκες εργασίας.

Μέχρι πάντως τον διορισμό των νέων μελών του ΔΣ αλλά και του νέου Διοικητή, οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ επιχειρούν να διεκπεραιώσουν επείγουσες υποθέσεις πριν μπλοκάρει ο Οργανισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου