Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Άδωνις Γεωργιάδης: Έρχονται αλλαγές στα ογκολογικά φάρμακα – Τι ανακοίνωσε για νέες αυξήσεις τιμών

Άδωνις Γεωργιάδης: Έρχονται αλλαγές στα ογκολογικά φάρμακα – Τι ανακοίνωσε για νέες αυξήσεις τιμών

Αλλαγές στη συνταγογράφηση ογκολογικών φαρμάκων σχεδιάζει άμεσα ο Άδωνις Γεωργιάδης

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Νέα φαρμακευτική πολιτική ακόμη και για τους ογκολογικούς ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, σκοπεύει να εφαρμόσει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας σε εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) στην Τρίπολη ο υπουργός Υγείας δήλωσε πως με βάση τις συνομιλίες που είχε με την Ένωση των Ογκολόγων Ελλάδος, του ζήτησαν να ενεργοποιήσει και πάλι τα ογκολογικά συμβούλια στα νοσοκομεία ώστε να επιλέγονται τα φάρμακα που θα χορηγούνται στους καρκινοπαθείς. Μάλιστα ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι οι ογκολόγοι του είπαν πως σε 3 στους 4 ογκολογικούς ασθενείς συνταγογραφούνται φάρμακα που δεν χρειάζονται.

Γεωργιάδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες αυξήσεις στα φάρμακα

Στο μεταξύ ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην ίδια εκδήλωση άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νέες αυξήσεις στα φθηνά φάρμακα ώστε να παραμείνουν στην αγορά και να μην αποσυρθούν.

Όπως είπε: « είμαι αποφασισμένος να είμαι πιο δραστικός στο κομμάτι αυτό».

Να υπενθυμιστεί ότι ήδη έχει κάνει αυξήσεις στα φθηνά φάρμακα που κοστίζουν κάτω από . Οι τιμές τους μπορούν να αυξηθούν έως 15%.

2 σχόλια:

  1. Αφου δεν χρειαζονται τα φαρμακα στους ογκολογικους ασθενεις ,μην τους ταλαιπωρειτε αδικα ,αφηστε τους στο ελεος του Κυριου .Κοστιζουν πολυ Θα το εφαρμοσει ο υπυγ σε ασθενη του στενου του κυκλου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού το λέει ο διάσημος συνταγματολογος νομικός, ιστορικός, λοιμωξιολογος, επιχειρηματίας, συγγραφέας,πολιτικός, φιλόλογος, πιλότος κλπ.....διάσημος για την σταθερότητα των απόψεων του......41%.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή