Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

ΕΟΠΥΥ: Διακόπτει τη σύμβαση με 50 γιατρούς λόγω υπερσυνταγογράφησης

Έχουμε βάλει τα διαγνωστικά πρωτόκολλα, τα οποία για πρώτη φορά εφαρμόζονται και έχουμε επαναφέρει τους κόφτες στη συνταγογράφηση, τόνισε ο υπουργός Υγείας
Protothema.gr

Τη διακοπή της σύμβασης με 50 γιατρούς λόγω υπερσυνταγογράφησης προχωρά ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), όπως αποκάλυψε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Έχουμε βάλει τα διαγνωστικά πρωτόκολλα, τα οποία για πρώτη φορά εφαρμόζονται και έχουμε επαναφέρει τους κόφτες στη συνταγογράφηση. Βάλαμε ειδικό νόμο για να μπορούμε να ελέγξουμε την υπερσυνταγογράφηση των γιατρών και έχουμε στείλει ήδη τους πρώτους 50 γιατρούς προς διακοπή σύμβασης στον ΕΟΠΥΥ. Όλα αυτά έχουν γίνει μέσα σε 5 μήνες», σημείωσε ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξή του στον Real Fm.

Η διακοπή των συμβάσεων είναι στο πλαίσιο των μέτρων ελέγχου της φαρμακευτικής δαπάνης, που έχει ξεφύγει. Το Υπουργείο Υγείας προχωρά μια σειρά από πρωτοβουλίες, με σκοπό να περιοριστεί η δαπάνη και κατ' επέκταση να μειωθούν οι αυτόματες επιστροφές (clawback και rebate) που καλείται να πληρώσει η φαρμακοβιομηχανία.

Ο Υπουργός Υγείας για να αλλάξει το... τοπίο στη φαρμακευτική πολιτική προανήγγειλε μέσα από το 5ο Συνέδριο του ygeiamou.gr αλλαγές στη χρηματοδότηση και τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης μέσα στους επόμενους δύο μήνες. Μεταξύ άλλων προωθείται «ξεχωριστό κανάλι καινοτομίας, έτσι ώστε να μπορούν οι εταιρείες που θα ενδιαφερθούν να φέρουν κάποια φάρμακα στην Ελλάδα, να ξέρουν ότι αν έρθουν στην Ελλάδα, αυτά είναι τα λεφτά που η χώρα μπορεί να διαθέσει για αυτό το κομμάτι. Θα ξέρουμε πόσα είναι τα καινούργια φάρμακα που έχουν κάνει αίτηση να μπουν, άρα περίπου πόσο θα είναι αυτό που θα έχουν ως επιστροφή (clawback)».

3 σχόλια:

  1. Κοινώς τα φάρμακα σας θα τα ....παραγγέλνετε από το εξωτερικό κυρ Παντεληδες του 41%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε 2 ο χρόνο θα πρέπει να δημοσιευτούν οι φωτογραφίες τους όπως γίνεται με τους παιδεραστές !!!και μετά για 2 καλοκαιρινούς μήνες καταναγκαστικά έργα …να απλώνουν πίσσα στα έργα στο ελληνικό !!να δεις μετά ξανά κάνουν υπέρβαση ;;!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε 2 ο χρόνο θα πρέπει να δημοσιευτούν οι φωτογραφίες τους όπως γίνεται με τους παιδεραστές !!!και μετά για 2 καλοκαιρινούς μήνες καταναγκαστικά έργα …να απλώνουν πίσσα στα έργα στο ελληνικό !!να δεις μετά ξανά κάνουν υπέρβαση ;;!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή