Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Σε κλίμα αντιδράσεων η υπερψήφιση 23 άρθρων του πολυνομοσχεδίου

876.jpg
Σε κλίμα έντονων αντιδράσεων υπερψηφίστηκαν στην Βουλή 23 άρθρα και τρεις τροπολογίες και υιοθετήθηκαν άλλες τρεις τροπολογίες του πολυνομοσχεδίου για τα μέτρα εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος "δημοσιονομικής προσαρμογής". Χαρακτηριστικό της εκβιαστικής προσπάθειας της κυβέρνησης να περάσει το πολυνομοσχέδιο ήταν ότι το σώμα του νομοσχεδίου τροποποιούνταν με ρυθμίσεις μέχρι και την τελευταία στιγμή. Λόγω της δυσφορίας και των αντιδράσεων που υπήρχαν η ψηφοφορία για έντεκα άρθρα πήρε αναβολή για την Τρίτη εκ των οποίων τα 10 θα ψηφισθούν με ονομαστική ψηφοφορία κατόπιν αιτήματος του ΚΚΕ.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν σταμάτησε καθ`όλη τη διάρκεια της συζήτησης να κάνει εκκλήσεις  στον πατριωτισμό των βουλευτών της κυβέρνησης να υπερψηφίσουν τα άρθρα προκειμένου  να δημιουργήσει εικόνα εθνικής συνεννόησης. Ο κ. Βενιζέλος προσπάθησε ακόμη να πείσει για την αναγκαιότητα υπέρβασης «νομοθετικών υπολειμμάτων» που εμποδίζουν την άμεση πρόσβαση στην αγορά οδικών μεταφορών και στην συγκρότηση παραρτημάτων δικηγορικών εταιρειών ανά την Ελλάδα χωρίς περιορισμούς. Με  προχθεσινή ρύθμιση μάλιστα ήρθησαν «εμπόδια» σε διατάξεις του νόμου που αναγνώριζαν την δυνατότητα θέσπισης κωλυμάτων στην απρόσκοπτη πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων.

Με προσθήκη δίνεται η δυνατότητα στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να αφαιρεί το βιβλιάριο συνταγογράφησης και από γιατρούς που δεν είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, εφόσον προβαίνουν σε υπερσυνταγογραφήσεις ή τεχνητή ζήτηση φαρμάκων.
Στην απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, αντέδρασαν έντονα τα κόμματα της Αριστεράς πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα η υπερψήφιση του εδαφίου αυτού να αναβληθεί για την Τρίτη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου