Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΙΣΑ. Μετάθεση εκλογικής διαδικασίας ανάδειξης του νέου Δ.Σ του Π.Ι.Σ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
Πρός τον
Πρόεδρο και τα μέλη
Του Δ.Σ του Π.Ι.Σ
Αθήνα 19 Ιανουαρίου 2012
ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΘΕΜΑ: Μετάθεση εκλογικής διαδικασίας ανάδειξης του νέου Δ.Σ του Π.Ι.Σ
Αγαπητοί συνάδελφοι.

Την περίοδο αυτή οφείλουμε όλοι όσοι μετέχουμε στα συνδικαλιστικά όργανα του Ιατρικού Σώματος, να επιδείξουμε ρεαλισμό, σύνεση και υπευθυνότητα.
Θεωρώ πως την περίοδο αυτή προτεραιότητα έχει να δώσουμε βάρος ώστε να ανατρέψουμε πολιτικές και μέτρα που αν εφαρμοστούν, θα οδηγήσουν στον επιστημονικό και επαγγελματικό αφανισμό όλων των συναδέλφων. Και όχι να εμπλακούμε σε μια διαδικασία εκλογής νέου Προεδρείου του Π.Ι.Σ.
Οι συνάδελφοι μας ιατροί περιμένουν από μας να δώσουμε αγώνες για να διασφαλίσουμε αξιοπρεπή αμοιβή της ιατρικής επίσκεψης κατά πράξη και περίπτωση, την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων για όλους τους γιατρούς που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον νέο φορέα Πρωτοβάθμιας Υγείας. Την παροχή του δικαιώματος συνταγογράφησης σε όλους τους ιατρούς, χωρίς αποκλεισμούς, ιδιαίτερα στους νέους ιατρούς, που σήμερα είναι αποκλεισμένοι από όλα τα Ταμεία . Την ανατροπή της απόφασης για τη δήθεν απελευθέρωση της άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος. Την αποπληρωμή των οφειλών προς τους γιατρούς ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων.
Την ώρα που εκατομμύρια ασφαλισμένοι ψάχνουν να βρουν το γιατρό τους, εμείς δεν  έχουμε την πολυτέλεια να  μπούμε σε μια διαδικασία που θα μας αποπροσανατολίσει από τον κύριο στόχο μας , που είναι η προώθηση των συμφερόντων των λειτουργών της Υγείας, κι όχι η εμπλοκή σε ένα κύκλο εσωστρέφειας και παραταξιακής διαμάχης.
Σας ζητώ λοιπόν να προχωρήσετε στη λήψη απόφασης που θα μεταθέτει σε βάθος χρόνου, μετά τον Μάρτιο του 2012, τη διαδικασία εκλογής νέου Προεδρείου στον Π.Ι.Σ..
Τώρα έχει μεγαλύτερη σημασία η ενεργός συμμετοχή όλων μας στον αγώνα που όλοι ο Ιατρικοί Σύλλογοι δίνουμε  με στόχο τη διαμόρφωση μιας νέας πολιτικής υγείας, που δεν θα επιτρέψουμε «να κουρέψει» τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας. Θα διασφαλίζει την αξιοπρέπεια κάθε συναδέλφου, θα εγγυάται καλύτερες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς αμοιβές, θα προσφέρει  καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών υγείας για όλους τους πολίτες.
Γιώργος Πατούλης
Πρόεδρος Ι.Σ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου