Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Ηχηρή παρέμβαση Ομπάμα για την ελληνική οικονομία! - "Έλληνες, αν φύγετε από το ευρώ θα έχετε μεγαλύτερα προβλήματα"

 
«Ο ελληνικός λαός είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσει ότι εάν εγκατέλειπε την ευρωζώνη τα δεινά του θα ήταν χειρότερα», είπε ο αμερικανός πρόεδρος.

Κάλεσε επίσης την Ευρώπη να καταστρώσει σχέδια για την ισχυροποίηση των προϋπολογισμών αλλά και να επιδείξει πολιτική αφοσίωση στην επίλυση των προβλημάτων της.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος ξεκαθάρισε πως οι διεθνείς εταίροι και πιστωτές της Ελλάδας αναγνωρίζουν τις θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά επεσήμανε πως και οι Έλληνες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν και να καταλάβουν πόσους κινδύνους και προβλήματα κρύβει μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ.

Δεν δίστασε μάλιστα να προειδοποιήσει πως ανάλογους κινδύνους κρύβει μια τέτοια εξέλιξη και για την υπόλοιπη Ευρώπη και για τη διεθνή οικονομία που, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «αγωνίζεται ακόμα να βγει από την κρίση».

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε τέλος πως η Ευρώπη και οι ηγέτες της θα πρέπει να κάνουν αποφασιστικά βήματα για την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος και να συνειδητοποιήσουν πως έχουν ακόμα δρόμο μπροστά τους για να βγουν από την κρίση.

Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την Ευρώπη στις όποιες δύσκολες λύσεις απαιτηθούν για την επίλυση της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, πρόσθεσε ο Ομπάμα, τονίζοντας παράλληλα ότι μια νέα βαθιά ύφεση στην Ευρώπη θα είχε επιπτώσεις και στην αμερικανική οικονομία.

Παρότρυνε επίσης το Κογκρέσο να ψηφίσει μέτρα που θα ενδυναμώνουν την αμερικανική οικονομία και κάλεσε τους Ευρωπαίους, να καταστρώσουν σχέδια για την ισχυροποίηση των προϋπολογισμών αλλά και να επιδείξουν πολιτική αφοσίωση στην επίλυση των προβλημάτων τους.

NEWSIT.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου