Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΑΠΟΨΗ: Ποιός πολιτικός θέλει να εκφωνήσει τον επικήδειο της Ελλάδας;

Ποιός πολιτικός θέλει να εκφωνήσει τον επικήδειο της Ελλάδας;  Σιγά κύριοι, μην σπρώχνεσθε!
 
 
Δυστυχώς δεν έχουν αναδειχθεί νέες αξιόπιστες πολιτικές δυνάμεις. Μάλλον θα ψηφίσουμε με κριτήριο ποιος είναι λιγότερο επικίνδυνος για τη χώρα! Κάποια κόμματα είναι υπεύθυνα για τις κυβερνητικές πράξεις τους: οικονομικά σκάνδαλα, κομματικοί διορισμοί, κρατική σπατάλη, υπερβολικός δανεισμός, ανοχή στη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή, παράλειψη λήψης μέτρων για τόνωση της παραγωγής και της επιχειρηματικότητας. Τέτοιες ήταν οι κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, του Κώστα Σημίτη και του Κώστα Καραμανλή, που συσσώρευσαν το απίστευτο εξωτερικό χρέος.
 Άλλοι είναι συνυπεύθυνοι επειδή άσκησαν κοντόφθαλμη αντιπολίτευση. Διάφοροι ψευτοπροοδευτικοί εναντιώθηκαν στις ιδιωτικοποιήσεις. Ήθελαν τις επιχειρήσεις στα χέρια του κράτους, για να φορτώνονται τα ελλείμματα στους φορολογούμενους. Στήριζαν τα προνόμια κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών με υψηλούς μισθούς και ταξιδάκια πληρωμένα από το κράτος. Υποστήριζαν το κλείσιμο των δρόμων και των λιμανιών από την κάθε συντεχνία και το «δικαίωμα» των αναρχικών να καταστρέφουν την ξένη περιουσία και να καταλαμβάνουν τα πανεπιστήμια. Ζήτησαν τον αφοπλισμό της αστυνομίας, σε μία χώρα όπου ο πολίτης είναι απροστάτευτος απέναντι στην αυξανόμενη εγκληματικότητα.
Οι ίδιοι προτείνουν τώρα την πλήρη κατάργηση του μνημονίου. Αυτό θα οδηγήσει σε άμεση άρνηση των Ευρωπαίων να καταβάλλουν τις επόμενες δόσεις του δανείου. Η χώρα δεν θα έχει χρήματα να καλύψει τα βασικά έξοδα (μισθοί, συντάξεις, λειτουργικά έξοδα του δημοσίου τομέα). Αναγκαστικά θα τυπώσει δικό της χρήμα, δηλαδή δραχμή! Με τις σημερινές συνθήκες, η δραχμή θα υποστεί άμεση υποτίμηση, ως νόμισμα πτωχευμένης χώρας, που έχει μικρή παραγωγή αγαθών και τεράστια χρέη. Η υποτίμηση θα μειώσει την αξία των μισθών, των συντάξεων και των καταθέσεων. Τα περισσότερα προϊόντα, τα καύσιμα και τα περισσότερα φάρμακα είναι εισαγόμενα. Με την υποτιμημένη δραχμή όλα αυτά τα εισαγόμενα αγαθά θα γίνουν πολύ ακριβά.
Οι αξιότιμοι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος, θέτοντας σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στο ευρώ, δεν ευνοούν τους φτωχούς, που θα πληρώνονται με υποτιμημένες δραχμές χωρίς αξία, με αποτέλεσμα να γίνουν ακόμα φτωχότεροι. Θα ωφεληθούν μόνο οι πλούσιοι Έλληνες, με τις καταθέσεις στο εξωτερικό και οι ξένοι επιχειρηματίες.
Οι πολιτικοί μας δεν ασχολούνται με την εθνική ασφάλεια. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, για έξοδο από το ΝΑΤΟ και ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα μας μετατρέψει σε μία απομονωμένη χώρα, πιο ευάλωτη απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις. Παράλληλα θα εξυπηρετήσει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με το όνομα «Μακεδονία».
 Υπάρχει ελπίδα; Μπορούμε να διαπραγματευθούμε σθεναρά βελτίωση των όρων του μνημονίου και προσθήκη αναπτυξιακών μέτρων. Χρειάζεται: 1. καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, με παράλληλη μείωση των φορολογικών συντελεστών, 2. δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος επενδύσεων και ανάπτυξη της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας,3. προστασία των αποδοχών των εργαζομένων, 4. ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και του τουρισμού, 5. συνεργασία
των πανεπιστημίων με τις επιχειρήσεις για παραγωγή προϊόντων τεχνολογίας,6. συστηματική εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας, 7. περιορισμός της κρατικής σπατάλης, 8. έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων των ανώτερων κρατικών υπαλλήλων, 9. κατάργηση του νόμου που παρέχει ατιμωρησία στους διεφθαρμένους πολιτικούς, 10. κρατική ενίσχυση όσων αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες.
 Αν γίνουν αυτά, μετά από λίγα χρόνια θα βγούμε από το μνημόνιο, επειδή δεν θα το έχουμε πλέον ανάγκη. Είναι όμως επικίνδυνο να ακυρώσουμε άμεσα και πλήρως το μνημόνιο, δηλαδή να αρνηθούμε την οικονομική ενίσχυση της χώρας, πριν δοθεί χρόνος στην οικονομία να σταθεί στα πόδια της. Τότε θα οδηγηθούμε σε φτώχεια σαφώς χειρότερη από τη σημερινή. Από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα θα μετατραπεί σε χώρα του τρίτου κόσμου.
 Οι ιδεολογικές και κομματικές διαφορές έπρεπε να είχαν παραμερισθεί μπροστά στην κρισιμότητα της κατάστασης. Οι πολιτικοί μας, πολύ κατώτεροι των περιστάσεων, τσακώνονται πάνω από το πτώμα της Ελλάδας, για το ποιος θα εκφωνήσει τον επικήδειο!
Γεώργιος Χατζηαθανασίου
Καρδιολόγος, αντιπρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου