Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Μαρινάκης και Ολυμπιακός στο Greece Debt Free

 Μαρινάκης και Ολυμπιακός στο Greece Debt Free
Με τη δωρεά ποσού 168.590 ευρώ από την πλευρά του Βαγγέλη Μαρινάκη, συμμετείχε η ΠΑΕ Ολυμπιακός στο πρόγραμμα Greece Debt Free (Ελλάδα Ελεύθερη από Χρέος) και την επαναγορά ομολόγων ονομαστικής αξίας περίπου 1.4 εκ. ευρώ.
Στην πρωτοβουλία του 33χρονου Πέτρου Νομικού, γόνου της οικογένειας εφοπλιστών, για τη μείωση του χρέους της Ελλάδας, αναφέρθηκε και η αμερικανική εφημερίδα "WSJ" στην οποία τόνισε τα εξής: «Οι Έλληνες είναι κακοί πολίτες, αλλά εξαιρετικοί πατριώτες».
Όπως εξήγησε, το «Greece Debt Free» (Ελλάδα Ελεύθερη από Χρέος), έχει στόχο με τα χρήματα που θα συγκεντρώσει να μπορέσει να προχωρήσει στην εξαγορά φτηνών ελληνικών ομολόγων των οποίων η τιμή είναι σήμερα στο 10% με 20% της ονομαστικής τους αξίας στη δευτερογενή, εξαιτίας των φόβων για τη οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. «Θέλω να βοηθήσω τη χώρα μου. Η κρίση είναι το πιο ισχυρό εθνικό κάλεσμα για δράση και γι’ αυτό είναι ο πιο ισχυρός, ενωτικός μηχανισμός για αλλαγή» τόνισε στη «WSJ» ο Πέτρος Νομικός, ο οποίος μίλησε και για την κίνηση του Βαγγέλη Μαρινάκη, οικογενειακού του φίλου, ο οποίος εκ μέρους των πρωταθλητών Ελλάδας δώρισε 168.590 ευρώ, ποσό με το οποίο αγοράστηκαν ομόλογα ονομαστικής αξίας σχεδόν 1.4 εκ. ευρώ.
Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού τόνισε ότι απλά άδραξε την ευκαιρία και θέλησε να «θέσει ένα παράδειγμα» ελπίζοντας ότι και άλλοι Έλληνες θα συνεισφέρουν ώστε όλοι μαζί να λύσουν το πρόβλημα.
Ο Πέτρος Νομικός, εμφανίζεται βέβαιος ότι οι Έλληνες θα αγκαλιάσουν την προσπάθειά του και πεπεισμένος ότι αυτή η βοήθεια που προσφέρει με την πρωτοβουλία του στην Ελλάδα θα είναι σημαντική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου