Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Πατρινοί γιατροί στις «φάμπρικες» της Αραβίας – Ιατρικό κέντρο στην Πάτρα δίνει 2€ την ώρα σε γιατρό

Καταστάσεις οι οποίες πριν από λίγα χρόνια θα φάνταζαν απίστευτες και εξωπραγματικές, εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα στον ιατρικό κλάδο στην Πάτρα, με δεκάδες γιατρούς που έλκουν την καταγωγή τους ή δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην περιοχή, να ετοιμάζουν βαλίτσες για την ξενιτιά Αιτία η κρίση στον κλάδο που τους αναγκάζει να βάλουν λουκέτο στα ιατρεία τους, ενώ την ίδια ώρα έχουν να πάρουν χρήματα που τους οφείλει το δημόσιο πάνω από δύο χρόνια.


Την «αναδουλειά» μυρίστηκαν λεχάρια από χώρες του εξωτερικού, τα οποία έφτασαν στην Πάτρα και εμφανίστηκαν ως «μάνατζερ», οι οποίοι με το αζημίωτο υπόσχονται μετανάστευση με καλά λεφτά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αυστραλία και την Σαουδική Αραβία.

Πολλοί γιατροί από την περιοχή έχουν δώσει τα βιογραφικά τους και περιμένουν την πρόσκληση προκειμένου να μεταβούν σε μια από τις χώρες που έχουν την υπόσχεση – με το αζημίωτο για τον μεσάζοντα- πως μπορεί να τους βρει δουλειά πάνω στο αντικείμενο τους.


Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο χώρο της υγείας στην περιοχή είναι το γεγονός, πως ιατρικό κέντρο που εδρεύει στην περιοχή, πρότεινε σε γιατρό δουλειά με αμοιβή δύο ευρώ την ώρα και απασχόληση εννέα ωρών την εβδομάδα!!!

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013 αναμένεται μπαράζ λουκέτων σε ιατρεία, με την ανεργία να μαστίζει ιδιαίτερα όσους άνοιξαν ιατρείο τα τελευταία δυο χρόνια.

patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου