Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ: ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ


6-12-2012

Με τον Προεδρο του ΕΟΠΥΥ κο Παπαγεωργοπουλο συναντηθηκαν σημερα ο Προεδρος και ο Γεν. Γραμματεας της ΠΕΙΚ, με την παρουσια του Προεδρου του ΣΕΚ, με αντικειμενο τις ληξιπροθεσμες πληρωμες του 2012, τα χρεη 2007-2011 καθως και τον νεο Κανονισμο παροχων του ΕΟΠΥΥ.

Ο Προεδρος κος Παπαγεωργοπουλος μας δηλωσε 

1.οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ για ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ εντος του Δεκεμβριου. Θα πληρωθουν μονο Οι Φαρμακοποιοι και τον Αυγουστο 2012.

2. η πληρωμη των χρεων 2007-2011, απο την δοση των 31,5 δις ευρω, ειναι ΑΔΥΝΑΤΗ λογω της ΑΡΝΗΣΗΣ των Διοικησεων των Ασφ. ταμειων να εκκαθαρισουν τους εκκρεμεις λογαριασμους, λογω ελλειψης προσωπικου και επειδη δεν γνωριζουν που ειναι αποθηκευμενα τα ''τσουβαλια'' των παραστατικων. Η τροικα απαιτει την πληρη εκαθαριση και ζητησε μεχρι 31-12-2012 να εχουν υπογραφει τα σχετικα ενταλματα πληρωμης. Ομως αυτο δεν ειναι εφικτο και υπαρχει ο κινδυνος το 1,5 δις να δοθει σε αλλες αναγκες της οικονομιας.

3. Δεχθηκε η εκκαθαριση του 10% του 2012 να δοθει, με οικονομικη καλυψη απο τις κλινικες, σε ιδιωτικη ελεγκτικη εταιρια.

4. Για τις αποριες μας σχετικα με τον νεο Κανονισμο δηλωσε αγνοια, μας παρεπεμψε στον Γενικο Διευθυντη του ΕΟΠΥΥ, ο οποιος με τη σειρα του μας παρεπεμψε στον Αναπλ. Υπουργο Υγειας. Πιθανως αυριο να αναρτηθει διευκρινιστικη εγκυκλιος που θα αναφερει οτι η συμμετοχη των ασθενων αφορα μονο τις νεες εισαγωγες απο 18-11-2012 και οχι τους νοσηλευομενους την ημερα εκεινη ασθενεις.

 απο τις δηλωσεις του Προεδρου ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ.

Οσο για την αυτοφωρη διαδικασια της μη καταβολης του Δωρου Χριστουγεννων

PEIK.GR

1 σχόλιο:

  1. Τι γινεται με την μη καταβολη του δωρου σε ιδιωτικες κλινικες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή