Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Μπλακ άουτ διαρκείας στο χώρο της Υγείας




Μία χωρίς προηγούμενο ταλαιπωρία, υφίστανται εκατομμύρια ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.

Γιατροί και φαρμακοποιοί κάνουν επίσχεση κατά του Οργανισμού, υποχρεώνοντας τους ασφαλισμένους να πληρώνουν οι ίδιοι για εξετάσεις και φάρμακα.

Κλειστά παραμένουν τη Δευτέρα και την Τρίτη τα φαρμακεία της χώρας, ενώ την Τετάρτη απεργούν και οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, θα καταβληθούν άμεσα τα ποσά που οφείλονται στους ασφαλισμένους για παροχές περίθαλψης, έπειτα από την κατάθεση των σχετικών δικαιολογητικών.

Μέχρι την έναρξη εκτέλεσης συνταγών από τα ιδιωτικά φαρμακεία, θα υποβάλλουν δικαιολογητικά στις υπηρεσίες παροχών των Ταμείων τους που υπέβαλαν στο παρελθόν.

Δικαιολογητικά

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για κατάθεση είναι τα εξήςι:
Πρωτότυπη συνταγή που δεν εκτελέστηκε στο ιδιωτικό φαρμακείο με την υποχρέωση καταχώρησης από τους ιατρούς στο βιβλιάριο υγείας του ασφαλισμένου. Οι συνταγές που γίνονται αποδεκτές είναι οι ηλεκτρονικές συνταγές μέσω του συστήματος της ΗΔΙΚΑ και οι χειρόγραφες συνταγές που έχουν συνταγογραφηθεί στο ενιαίου τύπου συνταγολόγιο (πράσινες συνταγές ΕΟΠΥΥ), καθώς και συνταγές σε συνταγολόγια παλαιού τύπου των εντασσόμενων φορέων ΕΤΑΑ, ΤΑΠ –ΕΤΕ, ΤΑΠ –ΕΤΒΑ, ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ, ΕΤΑΠ – ΜΜΕ.

Προσκόμιση των αντίστοιχων ταινιών γνησιότητας των φαρμάκων.
Απόδειξη πληρωμής στο φαρμακείο.
Έγκριση από τον ελεγκτή ιατρό (όπου απαιτείται).
Θα αποδίδεται το ποσό που αντιστοιχεί στην τιμή αναφοράς του σκευάσματος μειωμένο με το ποσοστό συμμετοχής του ασφαλισμένου που έχει αναγραφεί από το θεράποντα ιατρό επί της συνταγής.

Το ποσό της εκκαθάρισης θα κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό του ασφαλισμένου ή σε περιπτώσεις διαφορετικής διαδικασίας απόδοσης δαπάνης από αυτήν της κατάθεσης σε λογαριασμό τραπέζης οι υπηρεσίες συνεχίζουν να αποδίδουν δαπάνες με τις υφιστάμενες διαδικασίες τους.

Δ.Κ.
IATRONET

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου