Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Κόβουν και εξετάσεις λόγω κρίσης! Διπλό χτύπημα από ΕΟΠΥΥ




Την ώρα που ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει από την περιορισμένη χρηματοδότηση και οι αρμόδιοι ελπίζουν στη δόση, οι Έλληνες ασθενείς μειώνουν εξετάσεις και επισκέψεις σε γιατρούς για να γλιτώσουν χρήματα. Άλλωστε πλέον δεν έχουν και πρόσβαση σε δωρεάν φάρμακα αλλά και δωρεάν γιατρούς εξαιτίας των κινητοποιήσεων.
Τι είπαν ειδικοί στο συνέδριο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας…

Η ραγδαία μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η αύξηση των ανέργων που αγγίζουν πλέον το 26% αλλά και η παράλληλη μείωση της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ κατά 25% οδηγούν μοιραία στο απόλυτο αδιέξοδο το μεγαλύτερο Ταμείο Υγείας της χώρας στο οποίο υπάγονται πλέον πάνω από 10 εκατομμύρια ασφαλισμένων.

Η αρχή του τέλους για τον Οργανισμό εκφράζεται από τα πλέον επίσημα χείλη καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία οι ασθενείς ματαιώνουν ακόμη και τις απαραίτητες εξετάσεις υγείας, ενώ οι οικονομολόγοι της ΕΣΔΥ δεν διστάζουν να προτείνουν νέους «ειδικούς φόρους» για όσους καπνίζουν ή πίνουν αλκοόλ.
Χαρακτηριστικό πάντως των περικοπών που επιβάλλουν στην υγεία τους οι Έλληνες ασθενείς είναι το γεγονός ότι πλέον ψαλιδίζουν ακόμη και γιατρούς και εξετάσεις.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας Γιάννης Κυριόπουλος κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Σχολής, το επίπεδο υγείας του ελληνικού πληθυσμού έχει υποβαθμιστεί, εξαιτίας των δανεισμών, της ανεργίας και του μειωμένου εισοδήματος. Ειδικά, το τελευταίο, οδηγεί τους ασθενείς να αναβάλλουν ή να ματαιώνουν αναγκαίες υπηρεσίες υγείας, γιατί δεν υπάρχει το συμπληρωματικό χρήμα που κινούσε τον υγειονομικό τομέα.
Καθόλου τυχαίο βέβαια αν σκεφτεί κανείς το ύψος της ανεργίας αλλά και των μειωμένων εισοδημάτων των Ελλήνων μετά το μνημόνιο και την τρόικα.

IATROPEDIA

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου