Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Με τον Διοικητή του ΕΟΠΥΥ συναντήθηκε το Δ.Σ. του ΠΙΣ

Συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Ε. Παπαγεωργόπουλο, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ, με σκοπό την παράθεση των αιτημάτων του Ιατρικού Κόσμου, απέναντι στον Οργανισμό .

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας Α.Βασιάδης και Ν.Λυσίτσας. 

Κατά την συνάντηση συζητήθηκε η πορεία του ΕΟΠΥΥ, η εκτέλεση του προϋπολογισμού του, τα ελλείμματα και η εξόφληση των παλαιών και νέων υποχρεώσεων προς τους παρόχους υγείας

Τέθηκε η κατάσταση λειτουργίας των μονάδων του ΕΟΠΥΥ με την εξυπηρέτηση πλέον των 10 εκατομμυρίων ασφαλισμένων, με το ίδιο προσωπικό και μειωμένες παροχές, ενώ ζητήθηκε η ενίσχυση των Μονάδων με στελεχιακό δυναμικό και υλικό, καθώς και η ανανέωση των συμβάσεων των υπηρετούντων συμβασιούχων έργου και η ενίσχυση των εργαστηρίων 

Επανελήφθη η θέση του ΠΙΣ για συνεργασία του ΕΟΠΥΥ με όσους γιατρούς το επιθυμούν, μέσω εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με κατά πράξη και περίπτωση αμοιβή σύμφωνα με το ισχύον Π.Δ.

Ζητήθηκε να σταματήσει ο εκφοβισμός των ιατρών για υπερβάσεις στη συνταγογράφηση, να σταματήσουν πάραυτα οι ποινές (μέσω μονομερούς απόφασης, όπως διακοπή συνταγογράφησης, επιβολή εξοντωτικών προστίμων και αργία κλπ) και στις περιπτώσεις που ελέγχονται από τους αρμοδίους ως παραβατικές, να συμμετέχουν θεσμοθετημένα όργανα των ιατρών.

Απαιτήθηκε να σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο των τηλεφωνικών ραντεβού από Εταιρίες , για να μην επιβαρύνονται οι ασθενείς μέσα στις τόσες άλλες επιβαρύνσεις που υφίστανται. 

Διατυπώθηκε το αίτημα ένταξης των ΚΕΠΑ στον ΕΟΠΥΥ, ώστε να μην αποδιοργανώνονται οι μονάδες και να μη ταλαιπωρούνται με μετακινήσεις άσκοπες και εξοντωτικές οι γιατροί που μετέχουν σε αυτά. 

Εκφράστηκε η κάθετη αντίθεση για την ανακοστολόγηση των εργαστηριακών εξετάσεων από τον ΕΟΠΥΥ ερήμην των αρμοδίων οργάνων και φορέων
Τονίστηκε η απαίτηση να εξοφληθούν το συντομότερο δυνατόν οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, καθώς επίσης και οι τακτική αποπληρωμή των υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους υγείας από τη λειτουργία του και εφεξής. 

Τέλος ζητήθηκε να δοθεί η δυνατότητα στο ΤΣΑΥ να εξοφλήσει όλες τις οφειλές του στους παρόχους υγείας και στους ασφαλισμένους που εκκρεμούν, να μη αποψιλωθεί το Ταμείο των Υγειονομικών από το ήδη απομειωμένο προσωπικό, να αποδοθούν οι κρατήσεις υπέρ του ΤΣΑΥ που γίνονται από τους Φαρμακοποιούς και να διαφυλαχθεί η περιουσία του Ταμείου που ανήκει στον Κλάδο Υγείας.

http://www.laosver.gr/news/local/44651.html#.UMe0UeSs961

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου