Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Φαρμακοποιοί και γιατροί ετοιμάζουν δικαστική «αντεπίθεση» στον ΕΟΠΥΥ


Προσανατολίζονται σε κατασχέσεις περιουσίακών στοιχείων του

Τις κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων του ΕΟΠΥΥ -και ιδιαίτερα μετοχές εισηγμένων εταιρειών ή ομόλογα ασφαλιστικών ταμείων- «στοχεύουν» πλέον μαζικά φαρμακοποιοί και γιατροί με συγκροτημένες δικαστικές ενέργειες.

Πολλοί επαγγελματίες, στους οποίους ο ΕΟΠΥΥ οφείλει μεγάλα ποσά, απευθύνονται σε δικηγορικά γραφεία με πρώτο στόχο να αποφύγουν παραγραφή των αξιώσεών τους -μετά από πάροδο δύο ετών- και αμέσως μετά να εισπράξουν τα οφειλόμενα ποσά με δικαστικές διαδικασίες κατάσχεσης της ιδιωτικής κινητής περιουσίας του ασφαλιστικού φορέα.

Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους φαρμακοποιούς ποσό 400 εκατομμυρίων για τις συνταγές Αυγούστου και Σεπτεμβρίου και πάνω από 300 εκατομμύρια για οφειλές έως το τέλος του 2011. Οι φαρμακοποιοί ζητούν να τους δοθεί η δυνατότητα συμψηφισμού των παραπάνω χρεών με τις οφειλές τους προς την εφορία.

Όμως, πολλοί φαρμακοποιοί αλλά και γιατροί, που έχουν ανάλογες οικονομικές απαιτήσεις, έρχονται σε επαφή με δικηγορικά γραφεία της Αθήνας προκειμένου να «αντεπιτεθούν» δικαστικά.

Όπως σημειώνει ο νομικός κ. Μιχάλης Μαρκουλάκος «πολλοί φαρμακοποιοί και ιατροί αρχίζουν πλέον και μας ζητούν, ολοένα και πιο συχνά, τη νομική αρωγή μας. Πλέον πολλοί δικηγόροι οργανώνουμε σύστημα μαζικού χειρισμού τέτοιου είδους δικαστικών ενεργειών. Σε πρώτη φάση γίνεται έκδοση διαταγής πληρωμής για το πόσό που οφείλει ο ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να μην γίνει παραγραφή των αξιώσεων, σύμφωνα με τον νόμο. Για παράδειγμα, παραγράφηκαν πριν από λίγα 24ωρα όλες οι οφειλές του δημοσίου, μέχρι και τον Νοέμβριο του 2010. Σε δεύτερη φάση, εφόσον συνεχίζεται η παρελκυστική τακτική του ΕΟΠΥΥ, κινητοποιούμε τα ένδικα μέσα για την κατάσχεση μετοχών και ομολόγων του ασφαλιστικού φορέα, η αξία των οποίων προσεγγίζει τα 500 εκατ. ευρώ». 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των νομικών και με βάση την εκδήλωση ενδιαφέροντος από φαρμακοποιούς και γιατρούς, οι πρώτες «μαζικές» δικαστικές ενέργειες κατά του ΕΟΠΥΥ θα αρχίσουν τον Ιανουάριο του 2013.

ΤΟ ΒΗΜΑ

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου