Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Πότε παίρνουν φύλλο πορείας οι 10.000 εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ;


IATROPEDIA.GR. 
Σε καθεστώς κινητικότητας αναμένεται να μπούν τις επόμενες ημέρες οι 10.000 εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ καθώς άσχετα με το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους γιατρούς, η κυβέρνηση προχωρεί άμεσα στην υλοποίηση του νέου οργανισμού. Τι μέλλει γενέσθαι στο συμβούλιο διοικητικής μεταρρύθμισης το οποίο συνεδριάζει σε λίγες ώρες
Επι τάπητος αναμένεται να τεθεί σε λίγες ώρες (στις 11.00 π.μ) στο συμβούλιο διοικητικής μεταρρύθμισης, το οποίο συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό και των αρμοδίων υπουργών (Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Υγείας) το θέμα της κινητικότητας των 10.000 εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ.

Κατά την διάρκεια του αναμένεται να αξιολογηθεί η πρόταση του υπουργού Υγείας για τον νέο ΕΟΠΥΥ, ενώ θα παρουσιαστεί και το πόρισμα αξιολόγησης προσωπικού και δομών, το οποίο παραδόθηκε χθες στον Άδωνι Γεωργιάδη.

Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση που η πρόταση γίνει δεκτή τότε όπως εξάλλου προβλέπει ο νόμος τότε ανάβει το πράσινο φως ώστε να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς η διαδικασία της κινητικότητας των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα μπούν σε καθεστώς κινητικότητας για 15 έως 25 μέρες, μέχρι ο ΕΟΠΥΥ να πάρει την νέα του μορφή αυτή του αγοραστή υπηρεσιών.

Εξάλλου ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει καταστήσει σαφές στην Βουλή και στους γιατρούς ότι στόχος είναι να μην κλείσει ούτε μια μέρα κανένα πολυϊατρείο ΕΟΠΥΥ αφήνοντας όμως ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

'Μας έλεγαν ότι θα είναι μεγάλη ζημιά να κλείσουν τα πολυϊατρεία έστω και μια μέρα και οι συνδικαλιστές τα έχουν κρατήσει κλειστά ήδη για είκοσι μέρες.

Άρα, προφανώς δεν ήταν και τόσο μεγάλη ζημιά να κλείσουν, γιατί αφού έκλεισαν μόνοι τους για είκοσι μέρες, προφανώς δεν τα θεωρούσαν και τόσο σημαντικά να υπάρχουν. Κατά συνέπεια, με τις νέες συνθήκες που έχουν υπάρξει θα γίνει γρηγορότερα και ευχαριστώ τους συνδικαλιστές γι' αυτό'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου