Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Crash test για Άδωνι! Συνεδριάζει ο τομέας Υγείας της ΝΔ! Στα κάγκελα γαλάζιοι συνδικαλιστές

Θερμή υποδοχή φαίνεται ότι ετοιμάζουν το απόγευμα στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη γαλάζιοι συνδικαλιστές καθώς συνεδριάζει στις 18:00 ο τομέας υγείας της ΝΔ για τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ.

Έξω από τα δόντια σκοπεύουν να του τα πουν οι γαλάζιοι συνδικαλιστές το απόγευμα στον Άδωνι κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του τομέα υγείας της ΝΔ.

Στελέχη της υγείας από όλη τη χώρα αλλά και γαλάζιοι απεργοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα συγκεντρωθούν στη Συγγρού στα κεντρικά γραφεία του κόμματος προκειμένου να τεθούν επί τάπητος όλες οι αλλαγές στην Υγεία που σχεδιάζει ο υπουργός Υγείας.


Στη συνεδρίαση πολλά στελέχη ετοιμάζονται να τα …ψάλλουν στο Άδωνι χωρίς βέβαια να αποκλείεται και το γεγονός να τα …κρατήσουν τελικά για τον εαυτό τους δεδομένου ότι θα βρίσκονται στο χώρο του κόμματος όπου λίγα τετραγωνικά παραδίπλα είναι το γραφείο του Αντώνη Σαμαρά

πάντως στη συνάντηση θα προσέλθουν εκτός από τους προέδρους των ιατρικών συλλόγων και τα στελέχη του ΕΟΠΥΥ που έχουν πολλά …ράμματα για τη γούνα του Άδωνι καθώς απειλούνται ανοικτά με απολύσεις.

Ωστόσο οι δυο πλευρές θα καθίσουν σε διπλανές καρέκλες ελέω κόμματος και θα επιχειρηθεί να βρεθεί η χρυσή τομή.

Να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση είχε προγραμματισθεί για την περασμένη εβδομάδα αλλά αναβλήθηκε στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή καθώς ο υπουργός δήλωσε ότι είχε ανειλημμένη υποχρέωση.

Στο μεταξύ εκτάκτως συνεδριάζουν τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, όπου και θα αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Μέχρι στιγμής δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν για να αποτρέψουν τις σχεδιαζόμενες 2500 απολύσεις γιατρών από τον οργανισμό. Βέβαια πλέον δε αποκλείουν να πάνε σε διάλογο με τη διαμεσολάβηση του Δημήτρη Κρεμαστινού στη Βουλή και παρουσία όλων των κομμάτων. Όχι όμως σε απ” ευθείας διάλογο με τον υπουργό καθώς θεωρούν ότι είναι χαμένος χρόνος.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

http://www.iatropedia.gr/articles/read/5611

2 σχόλια:

  1. Επειδή επικρατεί σύγχυση στην κοινωνία,θα πρέπει να διευκρινισθούν τα ακόλουθα:Oι απεργοί -5500 σε σύνολο 70.000 γιατρών της χώρας-είναι γιατροί που εργάζονται στις δομές του ΕΟΠΥΥ,δηλαδή κτίρια του πρώην ΙΚΑ και κυρίως ΔΕΝ έβαλαν ποτέ μέσον,ούτε ποτέ λάδωσαν κρατικό αξιωματούχο (χα χα χα χα) για να διοριστούν εκεί!! ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΛΕΧΘΟΥΝ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω ξερω οτι μονο εκει , στο ΙΚΑ δλδ, πηγαινα τσαμπα και εξυπηρετομουν, στους ιδιωτες επρεπε να πληρωσω, και σπανιωτατα επαιρνα αποδειξη τουλαχιστον για ολο το ποσο. Εξεταζομουν, εγραφα φαρμακα, εκανα εξετασεις τσαμπα... τωρα θα πρεπει να πληρωνω για κατι που πληρωνα ολα μου τα χρονια.. και δυστυχως τωρα πια δεν εχω και να πληρωνω...ή μηπως θα πηγαινω στα νοσοκομεια με ραντεβου κανα χρονο μετα ? Οσο για την πρεμουρα να δοθει η υγεια στους ιδιωτες μηπως και εκει πρεπει να κοιταξουμε για μιζες και διαπλοκη ? (πολλοι συγγενεις και πολλοι διπλοθεσιτες ακουγεται πως υπαρχουν...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή