Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Τι σημαίνει η επαναφορά στις αποδοχές του 2012 για την τσέπη των γιατρών του ΕΣΥ





Το κρίσιμης σημασίας ζήτημα των επιπτώσεων στην ελληνική οικονομία, που θα έχει η ολική επαναφορά στους μισθούς του 2012, με την εφαρμογή των ειδικών μισθολογίων, θίγει με σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία".

Υπολογίζεται ότι μια τέτοια κίνηση θα κοστίσει συνολικά στο ελληνικό δημόσιο περίπου 1 δισ. ευρώ. Οι αυξήσεις που θα προκύψουν δεν θα αφορούν μόνο τους δικαστικούς και τους ένστολους, αλλά και τους γιατρούς τους ΕΣΥ, τους πανεπιστημιακούς και τους διπλωμάτες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους ένστολους και του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους δικαστικούς, αποτελούν τον "προθάλαμο" για τους πανεπιστημιακούς, τους διπλωμάτες και τους γιατρούς του ΕΣΥ.

Για τους τρεις τελευταίους κλάδους, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους φέρεται να έχει υπολογίσει ότι οι αυξήσεις που θα φέρει το ειδικό μισθολόγιο θα κοστίσουν περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ.

Στον πίνακα που ακολουθεί (φωτογραφία από την εφημερίδα "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία") μπορείτε να δείτε τον τρόπο που θα μεταβληθούν οι μισθοί των γιατρών του ΕΣΥ αν και εφόσον εφαρμοστεί το ειδικό μισθολόγιο:


Πηγή: εφημερίδα "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου