Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

"Εκπτώσεις" και δωρεάν νοσηλείες σε πολιτικούς κόστισαν στο "Ντυνάν" 34 εκατ. ευρώ!



Ιδιαίτερα αποκαλυπτική είναι δικογραφία της Εισαγγελίας Διαφθοράς αναφορικά με την "ιδιαίτερη" μεταχείριση που έτυχε σειρά πολιτικών -μεταξύ των οποίων τρεις πρώην πρωθυπουργοί και έξι υπουργοί- κατά τη νοσηλεία τους στο νοσοκομείο "Ερρίκος Ντυνάν", σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα".

Η διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε να κάνει απίστευτες εκπτώσεις σε πολιτικούς, οι οποίες ζημίωσαν το Ίδρυμα με εκατομμύρια ευρώ. Μόνο την τριετία 2007-2010 αυτά υπολογίζονται στα 19,6 εκατ. ευρώ.

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι το γεγονός ότι οι συνολικές εκπτώσεις στην ίδια περίοδο έφτασαν το ιλιγγιώδες ποσό των 34.052.087 ευρώ!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μεταξύ εκείνων που πήραν έκπτωση για τα νοσήλιά τους, ακόμη και σε ποσοστό 80%, βρίσκονται, μεταξύ άλλων:


-Τρεις πρώην πρωθυπουργοί, τόσο της ΝΔ όσο και του ΠαΣοΚ, αλλά και της κυβέρνησης συνεργασίας,

-Οι σύζυγοι δύο πρωθυπουργών (η μία δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή),

-Έξι πρώην υπουργοί και των δύο κυβερνώντων κομμάτων που νοσηλεύθηκαν είτε δωρεάν είτε με έκπτωση 60%.

Σύμφωνα με την Έκθεση συνολικά 26.211 άτομα, τα οποία νοσηλεύτηκαν για 70.676 περιστατικά στο νοσοκομείο "Ερρίκος Ντυνάν", έλαβαν οποιουδήποτε ποσοστού έκπτωση, με το συνολικό κόστος/ζημιά για το Ίδρυμα να ξεπερνάει τα 34 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία η έκπτωση ήταν στην απόλυτη αρμοδιότητα του άλλοτε επικεφαλής του Ιδρύματος κ. Ανδρέα Μαρτίνη, ο οποίος υπέγραφε ιδιοχείρως κάτω από την ένδειξη "χωρίς αναβάθμιση" ή "ΧΑ" στο σχετικό τιμολόγιο.

Οι εισαγγελείς κ.κ. Γιάννης Δραγάτσης και Αντώνης Ελκευθεριάνος άσκησαν δίωξη στον κ. Μαρτίνη για κακουργηματική απιστία, αφού το ποσό της περιουσιακής ζημιάς του Ιδρύματος υπερβαίνει το όριο των 35.000 ευρώ, όπως ορίζει ο νόμος.

Η Δικογραφία σχηματίστηκε από τη Διαρκή Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων και διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στις 15 Ιουλίου του 2011.

1 σχόλιο:

  1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΤΑΤΟΣ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΛΑΦΥΡΟ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΡΑΤΟΥΝΤΩΝ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΔΩ,ΧΩΡΙΣ ΣΕΒΑΣΜΌ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΕΣ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΠΟΣΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή