Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΙΣΑ Ενημέρωση για την εξέλιξη της φορολογικής αντιμετώπισης των ποσών του clawback και του rebate

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο στα πλαίσια των ενεργειών και των συναντήσεων που έχει πραγματοποιήσει με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, ήδη από το Νοέμβριο του έτους 2013, επιθυμεί να ενημερώσει τα μέλη του για τα κάτωθι:

Το πολύ κρίσιμο ζήτημα της φορολογικής αντιμετώπισης των ποσών του rebate και του clawback, τα οποία θα αφορούν εισοδήματα του έτους 2013, έχει επισημανθεί ότι πρέπει να τύχει άμεσης διευθέτησης. Στην συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί στις 07 Απριλίου 2014 με τον τότε Υπουργό Οικονομικών, κο. Γ. Στουρνάρα, υπήρξε δέσμευση για την έκδοση ειδικής διάταξης που θα αποκαθιστά την άδικη φορολόγηση των γιατρών για ποσά που δεν θα εισπράξουν.

Πλην όμως, έως και σήμερα δεν έχει εκδοθεί η σχετική ΠΟΛ, η οποία θα ρυθμίζει το ζήτημα αυτό και θα κατοχυρώνεται κατά συνέπεια η καταχώρηση των προαναφερθέντων ποσών στην ετήσια φορολογική δήλωση του έτους 2013.

Σε επικοινωνία που είχε ο ΙΣΑ με το Υπουργείο Οικονομικών, οι αρμόδιοι παράγοντες, διαβεβαίωσαν ότι είναι υπό έκδοση σχετική ρύθμιση, δυνάμει της οποίας το έγγραφο με τα αναφερόμενα ποσά, το οποίο έχει αποσταλλεί στους γιατρούς από τον ΕΟΠΥΥ, θα δύναται να θεωρηθεί ως επίσημο φορολογικό στοιχείο, το οποίο ο γιατρός θα καταχωρεί στα φορολογικά του βιβλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου