Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Τα πάνω κάτω στις εφημερίες των νοσοκομείων! Όλες οι αλλαγές



Αλλάζουν όλα τους επόμενους μήνες στη λειτουργία των νοσοκομείων με τις γνωστές σε όλους μας εφημερίες να αποτελούν σύντομα παρελθόν.

IATROPEDIA

Το νέο σύστημα έχει ήδη σχεδιασθεί από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας και θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή.

Ένα νέο σύστημα εξυπηρέτησης των εκτάκτων περιστατικών στα νοσοκομεία αναμένεται να εφαρμόσει το επόμενο διάστημα το υπουργείο Υγείας καθώς οι δανειστές μας έχουν ζητήσει να εφαρμοσθεί κάτι πιο ευέλικτο το οποίο να ...κοστίζει και λιγότερο.

Ειδικότερα τους επόμενους μήνες αναμένεται να καταργηθεί το σύστημα των εφημεριών και να υιοθετηθεί ένας νέος τρόπος εξυπηρετησης των εκτάκτων περιστατικών.


Αντ αυτού θα αρχίσουν να λειτουργούν και να εξυπηρετούν τα έκτακτα περιστατικά τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) σε 8 νοσοκομεία της Αθήνας και σε 4 της Θεσσαλονίκης.
Στην Αθήνα τα περιστατικά που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης θα απευθύνονται μεταξύ άλλων στα νοσοκομεία: Ευαγγελισμός, ΚΑΤ, Γεώργιος Γεννηματάς, Γενικό Κρατικό Νίκαιας, Αττικόν, και πιθανώς στο Θριάσειο.

Από εκεί το εξειδικευμένο προσωπικό θα κατευθύνει τους ασθενείς αν χρειάζεται σε άλλα νοσοκομεία σε περίπτωση που χρήζουν νοσηλείας. Η μεταφορά τους θα γίνεται με το ΕΚΑΒ.

Ωστόσο για τα σχέδια του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη αγκάθι αποτελεί η έλλειψη προσωπικού ειδικά νοσηλευτικού που θα πρέπει να βρίσκεται σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας των ΤΕΠ επί ποδός. Γι αυτό και το σχέδιο αναμένεται να υλοποιηθεί μετά την πρόσληψη των επικουρικών γιατρών ώστε να μπορούν να καλυφθούν έστω οι ανάγκες σε γιατρούς.

6 σχόλια:

  1. Ας ετοιμάζονται οι γιατροί που έμειναν στο ΠΕΔΥ γιά τα ΤΕΠ.
    Οι δε γιατροί του ΕΣΥ, εφημερίες , ΤΕΛΟΣ. Μόνο ο μισθός.
    Γιατροί συμβεβλημένοι ΕΟΠΥΥ , σίγουρα κάποιοι με αντιμισθία ( παλαιό ΤΕΒΕ).
    Συνάδελφοι ξεπουλήσαμε τον αγώνα καί το πτυχείο μας, άβουλοι μπροστά στην πολιτική λαίλαπα.
    Όταν δεχόμασταν 6€ την ιατρική επίσκεψη, απλήρωτες εφημερίες, χρεωστούμενα ταμείων απο το 2010, τι περιμέναμε για το κλείσιμο της αυλαίας της επαγγελματικής μας ύπαρξης; Τα προβλήματα δεν λύνονται απο τους επαγγελματίες συνδικαλιστές μας ,( κομματόσκυλα), που περιμένουν αποκλειστικά και μόνο την βουλευτική αναβάθμιση.
    ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ!
    Τα είχα ξαναγράψει πριν απο κάποιους μήνες και κάποιος βλάκας απάντησε πως ζητώ να παραιτηθούν οι Εοπίτες για να τους πάρουμε τη θέση ! Δεν πήρα ΕΟΠΥΥ ενώ μπορούσα.
    Γιατρός καρδιολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να καταλαβω... Θελεις να σωσεις τους γιατρους? 'Η δεν βγαινει ο ''ελευθεροεπαγγελματισμος''....οποτε καντε μια επανασταση να βολευτούμε κι εμεις .

      Διαγραφή
    2. 6 ΕΥΡΩ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΧΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓ/ΣΗ
      ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΛΕΝΕ.
      ΑΝ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤ/ΣΗ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΘΑ ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΑΝΤΑΓ/ΜΟΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ 6 ΕΥΡΩ.
      ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΜΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.
      ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΑΛΛΑ ΜΕ 20 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ.

      Διαγραφή
    3. Ο ανώνυμος 1:21 συνεχίζει τελικά να είναι το ίδιο .....βλάκας. Ντάβανος όπως λένε στο χωριό μου.!
      Γιατρός καρδιολόγος.

      Διαγραφή
  2. Συνάδελφε συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Εχεις πλεμόνια κι ανασαίνεις ! Αλλοι έχωσαν το κεφαλι στο βουρκο.
    Κ.Π. Ν/Ψ - ούτε ΠΕΔΥ ούτε ΕΟΠΥΥ και πολυ δύσκολα, αλλά .............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Δημόσιο Νοσοκομείο να σταματήσει να είναι "μαγαζάκι" αλλά να είναι σχολείο συνεχιζόμενης εκπαίδευσης όπου να μπορούν να πηγαίνουν όλοι και καλό είναι να καταλάβουν όλοι ότι η δήθεν αποκλειστική απασχόληση ΕΣΥ για 10000 απο τους 70000 γιατρούς δεν γεννάει πρόοδο αλλά διαφθορά. Προνόμια τέλος όλοι ίσοι με ίδιες ευκαιρίες. Τ Ε Λ Ο Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή