Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Δελτίο Τύπου ΠΙΣ: Σημαντικές ανακοινώσεις αναμένονται μετά την συνάντηση του Προέδρου του ΠΙΣ με τον Υπουργό Υγείας

 Αθήνα, 29 Αυγούστου 2014

Δελτίο Τύπου

Σημαντικές ανακοινώσεις αναμένονται μετά την συνάντηση του Προέδρου του ΠΙΣ με τον Υπουργό Υγείας

Συνάντηση του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Μιχάλη Βλασταράκου, με τον Υπουργό Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη, παρουσία του Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου Υγείας, κ. Αθανασίου Πλεύρη, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014, στο Υπουργείο Υγείας. Στην συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα επείγοντα προβλήματα του Κλάδου και της Περίθαλψης.

Συγκεκριμένα, από τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου ζητήθηκε η υλοποίηση του πλαισίου συμφωνίας ΠΙΣ – Υπουργείου Υγείας για τις διαγνωστικές εξετάσεις μετά και τις Υπουργικές Αποφάσεις Υ9/οικ.70522/14.8.2014 και Υ9/οικ.70521/14.8.2014, (ΦΕΚ 18/8/14).

Ο Υπουργός Υγείας αποδέχθηκε τις θέσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου σε σχέση με το εξοντωτικό rebate στους εργαστηριακούς ιατρούς, αλλά κυρίως στους κλινικοεργαστηρικούς ιατρούς, ενώ παραδέχθηκε το πρόβλημα με το χαμηλό ύψος του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για τις διαγνωστικές εξετάσεις. Ο περιορισμένος προϋπολογισμός, λόγω και της μη λειτουργίας των εργαστηρίων του ΠΕΔΥ, οδηγεί σε κατάρρευση τα μικρά και τα μικρομεσαία εργαστήρια. Η αναπλήρωσή του είναι επιβεβλημένη.

Ο Υπουργός Υγείας υποσχέθηκε ότι στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθούν βελτιωτικές αποφάσεις στις ως άνω κατευθύνσεις.


Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος παρακολουθεί τις εξελίξεις και ευελπιστεί ότι άμεσα θα ληφθούν οι αποφάσεις εκείνες οι οποίες συμβάλλουν στην βιωσιμότητα των εργαστηρίων και  των ιατρείων, μέσα στις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες για τη χώρα μας, αλλά και στην παροχή ποιοτικής περίθαλψης προς τους ασφαλισμένους.

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου τόνισε για μία ακόμα φορά στον Υπουργό Υγείας ότι αναμένει όλες τις αναγκαίες και επείγουσες αποφάσεις για τη λειτουργία των νοσοκομείων, του ΠΕΔΥ, του ΕΟΠΥΥ, την εξόφληση των δεδουλευμένων κ.λ.π., οι οποίες έχουν κατ’ επανάληψη τεθεί και συζητηθεί στο Υπουργείο Υγείας.

Ο ιατρικός κόσμος της χώρας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, οικονομικά και λειτουργικά, και η περίθαλψη των ασφαλισμένων έχει υποβαθμισθεί και αποδυναμωθεί, με αποτέλεσμα να έχει απολέσει τον κοινωνικό της χαρακτήρα.

Η προσπάθεια για να δρομολογηθούν ρεαλιστικές και εφικτές λύσεις θα είναι συνεχής και ζητούμε από την Πολιτεία να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις όλων για αξιοπρεπή περίθαλψη των πολιτών και για ευπρεπή λειτουργία των ιατρών.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

2 σχόλια:

  1. Ο υπουργός: αποδέχθηκε, συμφώνησε, υποσχέθηκε... Εσείς τον πιστέψατε; (θα μου πεις λόγω "savoir vivre" τι να κάναμε...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφώνησαν στο δούλεμα συνάδελφε, να εισαι σίγουρος μετα απο τόση κατανόηση ειμαστε ακόμα στο σημείο μηδέν και κάνουμε υπομονή σαν τα γαιδούρια, κατα τα άλλα περιμένουμε καλλίτερη μεταχείριση, λυπάμαι για τις εκφράσεις μου αλλά δέν έχω καμμία καλλίτερη πρόχειρη, χειρότερες πολλές, αλλά ας κρατήσουμε τα προσχήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή