Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Νέα μελέτη αξίας 153 εκατομ. ευρώ α λα ΟΟΣΑ για να ανοίξουν εκατοντάδες επαγγέλματα!!

Τσουνάμι ανατροπών-απελευθερώσεων σε εκατοντάδες επαγγέλματα έρχεται δια νόμου τον Οκτώβριο κατ εντολή της τρόικα. 

Η Ελλάδα, όπως έχει δεσμευθεί στο μνημόνιο, προχώρησε στην σύσταση Διυπουργικής Επιτροπής που θα καταγράψει εκ νέου τα “προβληματικά” και “ημιπροβληματικά” ως προς το άνοιγμά τους επαγγέλματα και θα λάβει τις αποφάσεις. Παράλληλα «τρέχει» η προκήρυξη νέας μελέτης αξίας 153,7 εκατ. ευρώ, παραδοτέας σε 3 μήνες που αφορά στα 10 επαγγέλματα που παρά την απελευθέρωση παραμένουν επίσης... μισόκλειστα και απαιτούνται νέες παρεμβάσεις. 

Το ίδιο το ΥΠΟΙΚ που θα συντονίζει το έργο παραδέχεται ότι...
... οι αγκυλώσεις παραμένουν και φωτογραφίζει τα πεδία των νέων αλλαγών. 

Παρεμβάσεις για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων ζητούν και μελέτες τόσο του ΙΟΒΕ όσο και ανεξάρτητου ερευνητή που έχουν ήδη ολοκληρωθεί μετά από αίτημα του ΥΠΟΙΚ, αλλά και της Ομάδας Δράσης (Task force). 

Το πεδίο των νέων απελευθερώσεων είναι ιδιαίτερα ευρύ. 

Περιλαμβάνει από επιστημονικά επαγγέλματα όπως οι συμβολαιογράφοι, οι δικηγόροι , οι δικηγορικές εταιρείες, οι μηχανικοί, οι εταιρείες μηχανικών και οι ενεργειακοί επιθεωρητές, οι νόμιμοι ελεγκτές και οι ορκωτοί εκτιμητές,υπηρεσίες του κλάδου της υγείας, έως τα επαγγέλματα του εκτελωνιστή, του οδηγού ταξί, του φορτοεκφορτωτή του κομμωτή και όποιου άλλου δραστηριοποιείται στον κλάδο υπηρεσιών. 

Αναλυτικό ρεπορτάζ παρουσιάζει αύριο το Κεφάλαιο ως προς τις αγκυλώσεις που επιμένουν και τις παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν από τα συναρμόδια Υπουργεία.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου