Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Δελτίο τιμών φαρμάκων: Από τις 15 Σεπτεμβρίου οι νέες τιμές στα φαρμακεία



Από τις 15 Σεπτεμβρίου θα ισχύσουν οι νέες τιμές για τα φάρμακα στα ιδιωτικά φαρμακεία, από τις 28 Αυγούστου για τις φαρμακαποθήκες και από τις 18 Αυγούστου για τους παρασκευαστές και εισαγωγείς, με το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, εκτιμάται ότι από την ανατιμολόγηση όλων των σκευασμάτων (8.903), αναμένεται εξοικονόμηση της τάξης των 50 εκατ. ευρώ (και ειδικότερα 20 εκατ. ευρώ για το τελευταίο 4μηνο του 2014) ενώ συνολικά από όλες τις τελευταίες παρεμβάσεις για το φάρμακο (πλαφόν, clawback, rebate), αναμένεται εξοικονόμηση 150 εκατ. ευρώ.

Βεβαίως για να σημειωθεί τέτοια εξοικονόμηση, σημαίνει ότι όλες οι τιμές φαρμάκων μειώθηκαν, καθώς αυτή είναι μία πολιτική απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Μειώσεις μάλιστα καταγράφονται ακόμη και στις ενστάσεις των επιχειρήσεων για φάρμακα που εμφανίζουν εξόφθαλμα λάθη.

Εν τω μεταξύ ο ΕΟΦ, από την Παρασκευή το βράδυ έχει αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα του τις τιμές 593 νέων γενοσήμων (εισαγομένων και εγχωρίως παραγομένων) τα οποία θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά. Οι τελικές τιμές των νέων γενοσήμων απεστάλησαν στην αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε εδώ τη σχετική απόφαση και δείτε το αναλυτικό δελτίο τιμών στο συνημμένο αρχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου