Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Αποχώρηση Π. Κατσίβελα από την 6η ΥΠΕ με αποκαλύψεις για απειλές και διαφθορά

22/08/2014 

Πολλές ήταν οι αιχμές που άφησε ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτης Κατσίβελας, στη χθεσινή αποχαιρετιστήρια συνέντευξή του.
Σήμερα υποβάλλει παραίτηση για να ορκιστεί την ερχόμενη Δευτέρα δήμαρχος Τριφυλλίας. Ως τώρα δεν έχει οριστεί αντικαταστάτης του και τα καθήκοντά του θα αναλάβουν οι υποδιοικητές.


Ο Παν. Κατσίβελας αναφέρθηκε στα όσα έπραξε στη διάρκεια της θητείας του, η οποία -όπως είπε- ξεκίνησε μεσούσης της κρίσης και ενώ η χρεοκοπία της χώρας ήταν προ των πυλών.

Μίλησε για απειλές που δέχθηκε όταν τα έβαλε με τα συμφέροντα, ιδιαίτερα, όπως επεξήγησε, όταν αποφάσισε την μεταφορά τμημάτων και της Καρδιολογικής Κλινικής από το πρώην 409 στο διώροφο του «Άγιος Ανδρέας», ενώ τόνισε πως υπήρξαν αρκετά περιστατικά διαφθοράς προσώπων που συμμετείχαν στη διοίκηση νοσηλευτικών μονάδων, για να διευκρινίσει πως ο αντιυπεάρχης Τάκης Αντωνακόπουλος, θα κάνει ανακοινώσεις το αμέσως επόμενο διάστημα. Οταν δε επιμείναμε, είπε πως υπάρχουν ήδη 4 ΕΔΕ για ζητήματα διαφθοράς οικονομικού περιεχομένου, αλλά και άλλες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ακολούθως είπε πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα γνωστοποιηθούν οι περιπτώσεις εκείνες όπου πρόσωπα έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις -τέως διοικήσεις και διοικητικά συμβούλια- και να απολογηθούν, στην ΥΠΕ, στα πειθαρχικά όργανα και την δικαιοσύνη, «για συμπεριφορές που δεν τιμούν το Σύστημα Υγείας».


Αργότερα είπε πως εξελίσσονται και άλλες διερευνητικές εξετάσεις.

*«Κατορθώσαμε να αξιοποιήσουμε τα χρήματα που μας δόθηκαν, αλλά και να κάνουμε μεγάλες περικοπές -χωρίς να μειώσουμε την ποιότητα- και εξοικονομήσαμε 55.000.000 ευρώ ετησίως».

*«Κρατήσαμε ανοικτές όλες τις Μονάδες. Κάναμε συνενώσεις που δεν δημιούργησαν κανένα πρόβλημα, όπως επίσης με την ίδια φιλοσοφία αντιμετωπίσαμε την κινητικότητα των εργαζομένων. Κάναμε αναγκαίες μετακινήσεις, χωρίς να θιχτούν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων, σεβόμενοι την οικογενειακή τους ζωή. Δεν άλλαξαν τον τόπο της διαμονής τους».

*«Δεχτήκαμε την πρόκληση δημιουργίας του ΠΕΔΥ, οι επόμενοι θα το επανδρώσουν».

*Οι ελλείψεις: «Δεν ήταν όλα τέλεια. Υπάρχουν προβλήματα ελλείψεων σε γιατρούς και το λοιπό προσωπικό. Αυτή τη στιγμή, το προσωπικό, γιατροί, νοσηλευτές κ.λπ., γερνάει και χρειάζεται άμεσα ανανέωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου