Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΙΣ ΠΑΤΡΩΝ: ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ

Υποχρηματοδότηση υγείας - ΗΕΑLTH DAILY.GR

Η επιμονή της πολιτείας και της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ να χρησιμοποιούν τη δεσπόζουσα θέση τους ως κρατικό μονοπώλιο για την ουσιαστική επίταξη υπηρεσιών υγείας με μικρό κόστος, έχει εξαθλιώσει οικονομικά και επιστημονικά τους συνεργάτες ιατρούς, προκαλώντας μεγάλο πλήγμα στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών σε ανακοίνωσή του. Ο ΙΣΠ αναφέρει ότι με την αναδρομική εφαρμογή πολλαπλών «κουρεμάτων» οι συνεργάτες ιατροί, αδυνατούν πλέον να καλύψουν το κόστος λειτουργίας των ιατρείων, της προμήθειας υγειονομικών υλικών και της απαραίτητης συντήρησης του τεχνολογικού εξοπλισμού, κατάσταση που ενέχει τελικά σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για το 2015 υπολείπεται κατά 354 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το 2014, σε παροχές ασθένειας προς τους ασφαλισμένους. Τέλος, η συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση της ιδιωτικής ΠΦΥ έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Υπό αυτές τις συνθήκες, οποιαδήποτε σχέση συνεργασίας με τον Οργανισμό καθίσταται απαγορευτική, από θεσμική, επιστημονική και επαγγελματική άποψηαναφέρει ο ΙΣ Πατρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου