Παρατηρώντας τα τελευταία χρόνια την εκπροσώπηση του κλάδου μας και τα οξυμένα και συσσωρευμένα προβλήματα μας θεωρώ ότι δεν δικαιούμαστε να είμαστε αισιόδοξοι.
Ως εκπρόσωποι των συναδέλφων μας δεν τηρήσαμε βασικές αρχές με αποτέλεσμα τη σταδιακή απαξίωση μας. Υποπέσαμε σε πληθώρα λαθών:
1. Δεν αποβάλλαμε τις κομματικές εξαρτήσεις μας με αποτέλεσμα να χάσουμε την αξιοπιστία μας.
2. Κάποιοι από εμάς, εκμεταλλευθήκαμε τη θέση μας για κάθε είδους ανέλιξη, πολλές φορές μάλιστα χωρίς να εγκαταλείψουμε το συνδικαλιστικό «στασίδι», ενώ άλλες φορές απλά «πατούσαμε σε δύο βάρκες».
3. Δεν ήμασταν ξεκάθαροι με τους στόχους μας με αποτέλεσμα να «κολλήσουμε στα αβαθή».
4. Δεν προσπαθήσαμε να βρούμε κοινούς τόπους με τις διάφορες ομάδες μας( πχ ΕΣΥ, ΠΕΔΥ, συμβεβλημένοι ΕΟΠΥΥ, ιδιώτες κλπ) με αποτέλεσμα η σαλαμοποίηση μας να μας φέρει σε αντιθέσεις.
5. Ανεχθήκαμε την άνθηση της διαφθοράς στους κόλπους μας, σιωπηλοί ή στην καλύτερη περίπτωση κάνοντας σπασμωδικές ενέργειες.
6. Υποστήκαμε πατερναλιστικές συμπεριφορές με αποτέλεσμα να χάσουμε την ομαδικότητα μας και την δυναμική μας.
Δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουμε πορεία διότι εγκατεστημένες συμπεριφορές ετών δεν αποβάλλονται εύκολα.
Το ιδανικό θα ήταν να «εξαφανιζόμασταν» όλοι οι «παλιοί» και να αναλάμβαναν νεότεροι με όραμα, στόχους και απαλλαγμένοι από όλα τα προηγούμενα. Αυτό όμως επειδή είναι ανέφικτο, θα πρέπει να υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο (όχι όμως μακρύ) στο οποίο θα πρέπει να αναδείξουμε νεότερους συναδέλφους (και δεν αναφέρομαι μόνο στην ηλικία αλλά βασικά στην νοοτροπία) με όρεξη για προσφορά, αλλά και αποδοχή τους από την ιατρική κοινότητα.
Είμαστε ένας κλάδος που ενωμένος θα μπορούσε να πετύχει πολλά. Την ενότητα όμως αυτή δεν μπορέσαμε να τη σφυρηλατήσουμε. Προσωπικές στρατηγικές, ατομικές επιδιώξεις, εγωισμοί και εξαρτήσεις «θόλωσαν» την κρίση και την προοπτική μας και μας απομάκρυναν από τους συναδέλφους μας.
Στις επερχόμενες εκλογές του ΠΙΣ ίσως θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε μία απόπειρα νέας αρχής. Είμαστε ικανοί; Το επιθυμούμε; Θα τολμήσουμε;
Ίδωμεν…
ΑΥΤΗ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΟΜΩΣ??? ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΣΤΡΑΒΟΜΑΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ-ΑΠΟΒΑΛΤΕ ΤΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ,ΘΕΜΑ ΘΕΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΥΑΛΟΥ ΕΙΝΑΙ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑς ξεκινησει η καθαρση με το να αποκηρυξουν τον Μαμμωνα οι περισσοτεροι δυστυχως Ιατροι συναδελφοι της τελευταιας "Δημοκρατικης" Εικοσαετιας που προσκυνανε νυχθημερον, και βλεπουμε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταργειστε τον ΕΟΠΥΥ την μητρα της διαφθορας, και ναο του Μαμμωνα, και ας ξεχωρισει επιτελους η αμαρτωλη σχεση "ιδιωτικων" νοσοκομειων με λεφτα φορολουγουμενων του Δημοσιου.
Αρκετα με τους "Επιχειρηματιες Υγειας" με τα λεφτα των Ελληνων Φορολογουμενων!!!
Αρκετα με τους Ιδιωτευοντες Ιατρους ΕΣΥ...Καθηγητες, Στρατιωτικους, με μισθο απο το Δημοσιο και Ιδιωτικα Ιατρεια και Κλινικες κλπ κλπ "κολπα¨
Τα ξερετε αλλα επειδη ολη η ιατρικη νομενκλατουρα ειναι γεματοι απο τετοιους πολυθεσιτες ιατρους, εθελοντικα κανεις δε θα τα απεμπολησει, μονο με πολιτικη βουληση και νομο, μπορει να επιστρεψει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην Ιατρικη Κοινοτητα του Μαμμωνα, και να παψουν να τριζουν τα κοκκαλα του Ιπποκρατη
ΣΩΣΤΟΣ..........-ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ..
ΔιαγραφήΕπι τόσα χρόνια όλοι βλέπουν τα χάλια της υγείας εκτός απο τους συνδικαλιστές!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτοί βλέπουν ...πως οι καθηγητές θα μπορούν να πάρουν στα 50τους κι άλλη μιά ειδικότητα,για να τη χρησιμοποιήσουν για κατάληψη θέσης στο πανεπιστήμιο ,αν η προκήρυξη ζητάει άλλη ειδικότητα,παραπλήσια απ'αυτή που έχουν.Υπενθυμίζω οτι υπαρχει νόμος που, αν ενας γιατρός πανεπιστημικός υπηρετεί σε μιά κλινική μιας ειδικότητας ,με άλλη ειδικότητα, για 4 χρόνια.μετά μπορεί να πάρει την ειδικότητα της κλινικής που υπηρετεί.Αυτά, οταν οι άλλοι περιμένουν χρόνια,η, φεύγουν στα ξένα.
Και τόσα άλλα....