Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Ανακοίνωση Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης

Τετάρτη, 25 Φεβρουάριος 2015 22:21

Με αφορμή το θλιβερό συμβάν που έλαβε χώρα στα επείγοντα του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης ο Ι.Σ.Κοζάνης καταδικάζει κατηγορηματικά και απερίφραστα οποιοδήποτε επεισόδιο ρατσισμού από όπου και αν προέρχεται και οπουδήποτε και αν κατευθύνεται, περισσότερο δε όταν το θύμα αυτού είναι ένας Λειτουργός Υγείας κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Οι Λειτουργοί Υγείας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ όσους τις χρειάζονται χωρίς διακρίσεις (φυλετικές, εθνικές, θρησκευτικές πολιτικές, κτλ) και την ίδια στιγμή απολαμβάνουν ηθική - κοινωνική ανταμοιβή και τον σεβασμό της κοινωνίας των πολιτών, σφυρηλατώντας στέρεες και άρρηκτες σχέσεις αλληλοσεβασμού και αλληλεγγύης. Οι σχέσεις αυτές δεν επιτρέπεται να διαρραγούν λόγω της κοινωνικής - ανθρωπιστικής κρίσης που περνά η Χώρα μας.

Η παρούσα συγκυρία δεν πρέπει να καταλήξει σε αμφισβήτηση της ίσης ανθρώπινης αξίας ως θεμέλιο της κοινωνικής συμβίωσης και των αδιαπραγμάτευτων κριτηρίων πολιτισμού σύμφωνα με τις αρχές και τα προτάγματα του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.

Η τοπική κοινωνία οφείλει να σταθεί αρωγός στον αγώνα για την απομόνωση και την καταδίκη παρόμοιων ρατσιστικών φαινομένων που εν τέλει δυσφημούν την πόλη μας και εμποδίζουν την απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών υγείας υποσκάπτοντας τις σχέσεις εμπιστοσύνης που πρέπει να υπάρχουν μεταξύ των ιατρών και των ασθενών τους.

H ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΣΕΒΕΚΙΔΗΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΣΑΡΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου