Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Απαξιωτική συμπεριφορά ιδιωτών ελεγκτών σε προϊσταμένη του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”

Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανένα έλεγχο στη δουλειά μας, που παρέχεται με αυτοθυσία υπό δυσμενέστατες συνθήκες, σχολιάζουν οι εργαζόμενοι.

IATRONET

Καζάνι που βράζει, θυμίζει η κατάσταση στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”.

Το σωματείο των εργαζομένων καταγγέλλει ότι εκπρόσωποι της ιδιωτικής ελεγκτικής εταιρείας, που έχει οριστεί να επιτηρεί το ωράριο των εργαζομένων, αντιμετώπισε απαξιωτικά προϊσταμένη του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Για το περιστατικό ενημέρωσαν και τη διοίκηση, η οποία καταδίκασε τη στάση των ελεγκτών, δηλώνοντας ότι θα συμπαρασταθεί σε κάθε εργαζόμενο που θα υποστεί τέτοιον έλεγχο!

Ο διοικητής του νοσοκομείου, μάλιστα, δεσμεύτηκε να είναι παρών στους ελέγχους, προκειμένου να εμποδίσει παρόμοιες συμπεριφορές.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για “απαράδεκτη συμπεριφορά των ελεγκτών στην προϊσταμένη”, η οποία ξεπερνά τα όρια του εξευτελισμού σε μαχόμενο υγειονομικό:

“Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανένα έλεγχο στη δουλειά μας, που παρέχεται με αυτοθυσία υπό δυσμενέστατες συνθήκες”, αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση.

Ο έλεγχος – τονίζουν – που αποσκοπεί στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και των όρων δουλειάς των υγειονομικών, μπορεί κάλλιστα να γίνεται από κρατικό σώμα ελεγκτών.

Ρουσφέτια

Στο μεταξύ, η αριστερή παράταξη “Ενωτική Πρωτοβουλία” του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”, κατήγγειλε την Πέμπτη ρουσφετολογικές αναθέσεις καθηκόντων:

“Χθες, με μια μνημειώδη απόφαση τους, προχώρησαν σε μη αξιοκρατικές αναθέσεις νοσηλευτών/τριών (τυχαία - ένας εξ αυτών, ήταν υποψήφιος στο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου, αλλά και αντιπρόσωπος της ΔΑΚΕ Ευαγγελισμού στο προχτεσινό συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ)”, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου