Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Παν. Κουρουμπλής: Εξετάζει κατάργηση της συμμετοχής 10% στην ινσουλίνη για τους διαβητικούς



Την κατάργηση της συμμετοχής 10% στην ινσουλίνη για τα άτομα με Διαβήτη τύπου ΙΙ (ινσουλινοθεραπευόμενοι), ένα πάγιο αίτημα των εν λόγω ασθενών, αναμένεται να επεξεργαστεί ο υπουργός Υγείας, όπως δεσμεύθηκε ο ίδιος στην συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας. Ο υπουργός Υγείας επίσης, θα τοποθετήσει εκπροσώπους της Ομοσπονδίας σε όλες τις επιτροπές που αφορούν το σακχαρώδη διαβήτη, όπως δεσμεύθηκε, ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός της κατάργησης των Διαβητολογικών Κέντρων στα νοσοκομεία. 

Η συνάντηση του Προέδρου της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ κ. Χρήστου Δαραμήλα, της Α' Αντιπροέδρου κ. Γκόλφως Γεμιστού και του Γενικού Γραμματέα κ. Γεωργίου Τσούτσα, με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη σε πολύ καλό κλίμα.

Οι εκπρόσωποι της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. ενημέρωσαν τον κ. Κουρουμπλή για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, κάποια από τα οποία είναι: Η ένταξη στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση των αναλωσίμων υλικών, η μη αναφορά των διαβητολογικών κέντρων στους οργανισμούς των νοσοκομείων, καθώς και η ελλιπής στελέχωση τους ειδικότερα στην Περιφέρεια. Το ποσοστό συμμετοχής στην ινσουλίνη για τα άτομα με διαβήτη τύπου ΙΙ (Ιινσουλινοθεραπευόμενοι), καθώς και η καθυστέρηση αποζημίωσης των αναλωσίμων υλικών από τους ασφαλιστικούς φορείς των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη που κάνουν χρήση αντλίας συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει άμεσα τα αιτήματα της Ομοσπονδίας και υποσχέθηκε:

1. Θα βάλει εκπροσώπους της Ομοσπονδίας σε όλες τις επιτροπές που αφορούν το σακχαρώδη διαβήτη.
2. Θα επεξεργαστεί το πάγιο αίτημα για την κατάργηση της συμμετοχής 10% στην ινσουλίνη για τα άτομα με Διαβήτη τύπου ΙΙ (ινσουλινοθεραπευόμενοι).
3. Χαρακτήρισε ως απαράδεκτο γεγονός την κατάργηση των Διαβητολογικών ιατρείων και πρόσθεσε πως θα γίνει αναδιάρθρωση του ΕΣΥ, το οποίο καταρρέει.
4. Αναμένεται άμεση απάντηση για την ένταξη των αναλωσίμων στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση (ΗΔΙΚΑ).

Αμέσως μετά, η αντιπροσωπεία της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. συναντήθηκε με τη διευθύντρια της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ελευθερία Τσακιροπούλου, στην οποία κατατέθηκαν αιτήματα που αφορούν: Την ένταξη του σακχαρώδη διαβήτη στις 43 μη αναστρέψιμες παθήσεις, καθώς και την παγίωση και διατήρηση των ποσοστών αναπηρίας στον σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι & ΙΙ. Τα μέλη της ομοσπονδίας παρέδωσαν το σχετικό υπόμνημα με τα αιτήματα τους και αναμένεται νέα συνάντηση στο άμεσο μέλλον.

Η Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. βρίσκεται ήδη σε εγρήγορση προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματα αλλά και να πετύχει την ικανοποίηση των αιτημάτων των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου