Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Η ασφαλιστική προοπτική του κλάδου στην Γ/Σ του ΠΙΣ - Νέα συνάντηση σήμερα με τους φορείς


Η ασφαλιστική προοπτική του κλάδου στην Γ/Σ του ΠΙΣ -  Νέα συνάντηση σήμερα με τους φορείς

Την αντίθεσή του απέναντι στην διακηρυχθείσα κυβερνητική πρόθεση να ενσωματωθεί το ΕΤΑΑ και κατά συνέπεια το ΤΣΑΥ στον έναν και μοναδικό ασφαλιστικό φορέα (ΕΦΚΑ), επανέλαβε ακόμη μία φορά ο ΠΙΣ, κατά την διάρκεια της Γενικής του Συνέλευσης το Σάββατο. 

Το ασφαλιστικό αλλά και η ασφαλιστική προοπτική των υγειονομικών κυριάρχησε για ακόμη μία φορά στην Γενική Συνέλευση, καθώς και μία σειρά άλλων σοβαρών και καίριων ζητημάτων, όπως Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ΠΕΔΥ, ληξιπρόθεσμα, ΕΟΠΥΥ, διοικήσεις των νοσοκομείων. 

Το σύνολο των απαιτούμενων νομοθετικών ρυθμίσεων και παρεμβάσεων εκ μέρους της Πολιτείας προς αποκατάσταση των δυσλειτουργιών του ΤΣΑΥ και προς όφελος των ασφαλισμένων έχει τεθεί κατ επανάληψη και διεκδικείται από τον ΠΙΣ και άλους Πανελλήνιους Υγειονομικούς Φορείς, όπως τονίστηκε. Αυτό το διεκδικητικό πλαίσιο πρέπει να υποστηριχθεί με κάθε τρόπο από όλους τους Υγειονομικούς φορείς.

Ήδη ο ΠΙΣ έχει εξαγγείλει κινητοποιήσεις για το θέμα, σε συνεργασία με άλλους Ιατρικούς Συλλόγους.

Σήμερα Δευτέρα, ο ΠΙΣ θα συμμετάσχει με όλους τους επιστημονικούς φορείς, σε ευρεία συνάντηση στα γραφεία του Συμβολαιογράφων, προκειμένου να θέσουν εκ νέου τους αξονες και τις κινήσεις κατά του ασφαλιστικού. Το βέβαιο είναι ότι ο αγώνας κατά του προσχεδίου θα συνεχισθεί και θα κλιμακωθεί. Η Γενική Συνέλευση έδωσε έντονα το στίγμα και την ανάγκη για διεκδίκηση. 

Τόσο ο πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Μιχάλης Βλασταράκος, όσο και τα άλλα μέλη του ΠΙΣ επανέλαβαν κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, ότι το Ασφαλιστικό με την υπάρχουσα μορφή, διαλύει τον παραγωγικό ιστό της χώρας, δημιουργεί προϋποθέσεις μετανάστευσης και μαύρης εργασίας και καταστρέφει τους ελεύθερους επαγγελματίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου