Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Πάγια αντιμισθία έως τον Μάρτιο του 2020 για τους οικογενειακούς γιατρούς

Με νομοτεχνική βελτίωση από τον Βασίλη Κικίλια
Βασίλης Βενιζέλος parapolitika.gr

Έντονες ήταν σε αρκετές περιπτώσεις οι αντιδράσεις μερίδας της Ένωσης Ιατρών (ΕΝΙ) – Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και δυνάμεων του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), σχετικά με τη νομοθετική διάταξη για τους οικογενειακούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, την οποία έχει καταθέσει ο υπουργός Υγείας στη Βουλή και συζητείται αύριο, Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μετά από τις συντονισμένες αντιδράσεις, τόσο του ΙΣΑ όσο και μερίδας της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ και δυνάμεων του ΠΙΣ, λοιπόν, σε μία “διορθωτική” κίνηση προχωρά ο Βασίλης Κικίλιας, σχετικά με τη νομοθετική διάταξη, η οποία προβλέπει τη χορήγηση πάγιας αντιμισθίας ύψους 2.000 ευρώ σε όλους τους οικογενειακούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι είναι γενικοί γιατροί, παιδίατροι και παθολόγοι, αντιμισθία η οποία θα καταβάλλεται μέχρι τον Αύγουστο του 2020.

Με την “διορθωτική” κίνησή του, ο Βασίλης Κικίλιας θα εισηγηθεί προς ψήφιση στη Βουλή η πάγια αντιμισθία για όλους τους οικογενειακούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να παραμείνει στο ύψος των 2.000 ευρώ, αλλά να χορηγείται για χρονικό διάστημα επτά μηνών, υπολογιζόμενο από τον περασμένο Αύγουστο.

Δηλαδή, η πάγια αντιμισθία ύψους 2.000 ευρώ θα χορηγείται σε όλους τους οικογενειακούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ από τον περασμένο Αύγουστο του 2019 έως το τέλος του Μαρτίου του 2020, ενώ, στη συνέχεια, οι αμοιβή όλων των οικογενειακών γιατρών του ΕΟΠΥΥ θα προσδιορίζεται αναλόγως των επισκέψεων, τις οποίες θα εξυπηρετεί ο κάθε ένας για κάθε μήνα.

29 σχόλια:

  1. Ρυθμιση σωστη, παρομοια με το καθεστως των πολιτισμενων χωρων .Τερμα στην κρατικοδιαιτη ιατρικη (ή μαλλον την κατ επαγγελμα συνταγογραφηση ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μη χαίρεστε ότι θα δώσουν τη σωστή λύση.Εξ άλλου ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες.Να δούμε το νόμο πρώτα και μετά τα ξαναλέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ,ΘΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ!ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΠΕΛΕΓΗΣΑΝ ΟΙ ΟΙΚ.ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΕ ΜΟΡΙΑ ,ΠΤΥΧΙΑ ΚΛΠ,ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΠΗΚΕ ΚΑΘΕ ΓΕΡΟΝΤΙΟ ΜΕ 10 ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΙΚΑ κλπ.,ΕΝΩ ΑΡΧΙΚΑ ΥΠΗΡΧΕ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ!ΤΩΡΑ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΩΣΤΟ!Ο ΕΝΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ!ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετά το Μάρτη η αμοιβή θα είναι ανάλογα με τις πραγματοποιημένες επισκέψεις ή με τον εγγεγραμμένο πληθυσμό? Θα υπάρχει ο κατά μήνα περιορισμός των επισκέψεων ανά ασθενή? Θα υπάρχουν οι περιορισμοί των 15 λεπτών ανά επίσκεψη,των 20 επισκέψεων την ημέρα?Και το τελευταίο και βασικό,ασθενείς που αρνούνται να κάνουν εγγραφή στον οικ/κο γιατρό θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στους ήδη υπάρχοντες οικ/κούς γιατρούς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για την έγκυρη πληροφορησή σας παραθέτω παραθέτω αυτούσια τη παράγραφο του άρθρου 5,που αφορά τους οικ/κους γιατρούς. Αρθρο 5,παράγραφος 2. Μετά τη παρέλευση του ανωτέρου χρονικού διαστήματος μηνιαίας αποζημίωσης(31/3/2020) η αποζημίωση προσδιορίζεται με βάση τα πραγματικά στοιχεία του εγγεγραμμένου πληθυσμού ευθύνης σε κάθε οικ/κο γιατρό με ανώτατο όριο αμοιβής τις 2000 ευρώ.Καταλάβατε λοιπόν από Απρίλη πάλι τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το υπουργείο θα φέρει Νομοσχέδιο πολύ σύντομα που θα ρυθμίζει και το θέμα των Οικ. γιατρών με μεταβολή του συστήματος σε επισκέψεις κατά πράξη και περίπτωση...Νομίζω πως και ο/η αρθρογράφος το γνωρίζει και ενημερώνει γι αυτό το θέμα.

      Διαγραφή
  6. Υπάρχουν και 2000 ιατροί που τους καταγγέλθηκε η προηγούμενη σύμβαση από τον ΕΟΠΥΥ και δεν επέλεξαν τη σύμβαση του οικογενειακού ιατρού γιατί τη θεώρησαν απαξιωτική. Είναι άνθρωποι που αγαπούν την ιατρική και επιθυμούν να εργάζονται με κατά πράξη και περίπτωση αμοιβή και όχι πάγιες αντιμισθίες, per capita και βλακείες κατσαρές. Εσείς που μπήκατε πήρατε την απόφαση γνωρίζοντας πολύ καλά ποια ήταν η σύμβαση και ιι όρους είχε;;; και τώρα διαμαρτύρεστε όταν θα εφαρμοστεί σύντομα αυτό που εσείς εξαρχήν επιλέξατε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει ειπωθεί και γραφτεί πολλές φορές πως η σύμβαση προέβλεπε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ καταγραφή του πληθυσμού σε οικογενειακό γιατρό και όχι προαιρετική (που ήταν μόνο για το πρώτο εξάμηνο)...Με την λογική σου οι Πανεπιστημιακοί γιατροί και οι Επιμελητές του ΕΣΥ καθώς και όλοι οι λειτουργοί της Υγείας "δεν αγαπούν την Ιατρική" εφόσον πληρώνονται με πάγια αντιμισθία....Γραφικότητες φυσικά ή καλύτερα "προφάσεις εν αμαρτίαις"...Το θέμα είναι να ολοκληρώνονται οι επισκέψεις μέσα σε ένα 10ήμερο και μετά να βγαίνει άλλος ένας μισθός από την τσέπη των ασθενών (αφορολόγητος και μάυρος)...Εάν θέλετε αλήθειες να τις πούμε...

      Διαγραφή
    2. ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ,ΘΕΩΡΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ,ΤΗΝ ΠΛΕΟΝ ΣΟΒΑΡΗ.

      Διαγραφή
  7. Είμαι συμβεβλημένος οικογενειακός με 430 άτομα, παίρνω 1800 μεικτά χωρίς κόπο και έχω και άφθονο χρόνο για ιδιωτική πελατεία. Είμαι νέος ιατρός και ήθελα να γίνω γνωστός. Αντιλαμβάνομαι όμως ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το καθεστώς γιατί το κράτος δεν μπορεί να πληρώνει χωρίς να υπάρχει ανταπόδοση. Είναι τίμιο να υλοποιηθεί ο νόμος γιατί με αυτά τα κριτήρια επιλέξαμε τη σύμβαση. Δεν ξέρω τι ηλικίες έχουν οι άνω σχολιαστές, αλλά όποιος είναι σοβαρός καταλαβαίνει και ποιο είναι το ηθικό και το τίμιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει ρε φίλε, είπαμε η υποκρισία έχει και τα όριά της!!!!!!...Μου θυμίζεις κάτι τρολ του διαδικτύου "Δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ...αλλά τα κάνει τέλεια"...Έλεος για τελείως κρετίνους μας περνάς...

      Διαγραφή
    2. Ειρωνική ανάρτηση ιατρού (??????????) με σαφέστατη αντιδεοντολογική και αήθη στόχευση, προσποιούμενος πως αγωνίζετε για το "ηθικό" και "το δίκαιο", στρεφόμενος εναντίον συναδέλφων του, που προσπαθούν να τροποποιήσουν τους όρους μιας σύμβασης, όπως γίνεται σε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο όταν φαίνεται πως κάποιοι όροι συμβολαίων αποτελούν τροχοπέδη για την καλή λειτουργίας μια επιχείρησης...Είναι και τρομερά ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, γιατί μιλάει ευθέως για "χωρίς κόπο" & "χωρίς ανταπόδοση στο κράτος", εργασία των οικογενειακών γιατρών δηλ. για αργομισθίες...κ. Μαστοράκου, σας το λέω ευθέως και θα ψάξω να σας βρω και να σας το εκφράσω και προσωπικά, πως θλίβομαι που δίνεται βήμα σε άτομα που διακινούν τέτοιες συκοφαντικές ανακρίβειες... Έχετε ευθύνη για την κατασυκοφάντηση των οικ. γιατρών από τέτοιου είδους "συναδέλφους", την στιγμή μάλιστα που δεν παρουσιάζονται ούτε στοιχεία ούτε αποδείξεις...Αντιθέτως τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως ο αριθμός των επισκέψεων στους οικ. γιατρούς είναι εξαιρετικά μεγάλος...Σας καλώ να κατεβάσετε την συγκεκριμένη ΑΘΛΙΑ ανάρτηση, αλλιώς η ευθύνη θα επιμεριστεί και σε εσάς προσωπικά, αν και πιστεύω πως δεν το αξίζετε βάσει των αγώνων που δώσατε...

      Διαγραφή
    3. κ. Μαστοράκου, θα ήθελα να σας πως το ανωτέρω άτομο που γράφει εδώ και πολλές ημέρες διάφορες ανοησίες, διαδίδοντας ψεύδη, ύβρεις, ανακρίβειες συκοφαντώντας ασύστολα τους οικογενειακούς γιατρούς πως δεν εργάζονται, πως δεν βλέπουν ασθενείς ανάλογα με τα χρήματα που λαμβάνουν κλπ, υποπίπτει σε σοβαρότατα πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα...Έδειξα τις αναρτήσεις του σε ανώτατο δικαστικό λειτουργό και είπε πως πρέπει να παρέμβει ΑΜΕΣΑ η Δικαιοσύνη αποστέλλοντας τις αναρτήσεις αυτές σε Εισαγγελέα και να παρέμβει ο τοπικός Ιατρικός Σύλλογος του με το ερώτημα της διαγραφής του...Σας ενημερώνω πως μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, θα αποστείλλω τις αναρτήσεις του συγκεκριμένου ατόμου στον Εισαγγελέα, ώστε να διερευνηθεί η IP διεύθυνσή του...Η συκοφαντική δυσφήμιση και η διασπορά ψευδών ειδήσεων με δόλο, αποτελούν ΑΥΤΑΠΑΓΓΕΛΤΩΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ...

      Διαγραφή
    4. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ [13/12/2019 1.33] ΕΙΝΑΙ -ΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΤΟΥΣ ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΝ,ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΕΤΑΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ!!!

      Διαγραφή
    5. Αφού βρε unknown 10:15, δεν έχεις γνώση ούτε του τι προέβλεπε η σύμβαση περί υποχρεωτικής κατανομής πληθυσμού, ούτε καν τι σημαίνει ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού (όπου η καταχώρηση του πληθυσμού είναι απαραίτητη, καθώς δεν νοείται ΟΙ με προαιρετική εγγραφή), τι γράφεις ότι σου κατεβαίνει???...Είναι εμφανής η εμπάθεια σου, καθώς πιθανόν για σένα οι ασθενείς είναι απλά χρηματικές απολαβές και κάποιος κακόπιστος θα έλεγε πως οι ΟΙ σου χάλασαν τη μαγιά των 200 επισκέψεων σε 7 ημέρες, και τα άλλα 2 χιλιάρικα μαύρα από την εκμετάλλευση των αρρώστων...Μην δίνεις επιχειρήματα σε "κακόπιστους" αναγνώστες...

      Διαγραφή
  8. Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ έχει σωστή πρόταση για την κατά πράξη και αμοιβή σύμβαση και στους οικογενειακούς ιατρούς. Είναι η πιο τίμια λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναμφίβολα είναι η πλέον εφαρμόσιμη λύση, ιδίως τώρα που οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ έχουν βελτιωθεί και υπάρχει πλήρης πρόσβαση των ημερήσιων ραντεβού κάθε γιατρού μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, οπότε δεν θα υπάρχουν τα φαινόμενα να κλείνουν οι επισκέψεις τις πρώτες 5 ημέρες...

      Διαγραφή
  9. Δηλαδή για να το καταλάβουμε οι υπόλοιποι "μ@", οι οικογενειακοί ιατροί κατηγορούν τους συνδικαλιστές ότι δεν τους στηρίζουν στο να παρακάμψουν μία σύμβαση που οι ίδιοι υπέγραψαν !!!!!!! Ρε μόρτηδες, ΕΕΕΕΕΕΕΛΕΟΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν, επειδή δείχνεις άγνοια ισόποση της αντισυναδελφικότητάς σου, να σε ενημερώσω πως η αρχική σύμβαση για τους οικογενειακούς γιατρούς είχε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ του πληθυσμού σε οικογενειακούς γιατρούς με βάση την κατανομή των συμβεβλημένων γιατρών και πληθυσμιακά κριτήρια... Αυτό ΔΕΝ έγινε με ευθύνη του υπουργείου και του ΕΟΠΥΥ, δηλ. η σύμβαση "παρακάμφθηκε" από αυτούς που την πρότειναν και ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ πρέπει να τροποποιηθεί...

      Διαγραφή
    2. Συγγνώμη που οι οικογενειακοί γιατροί δεν είναι είναι της δικής σου αγωγής και επιστημονικής εμβέλειας, γεγονός που άλλωστε φαίνεται από την ανάρτησή σου, που αποπνέει συναδελφικότητα και αξιοπρέπεια έκφρασης και νοημάτων, αλλά έχω την εντύπωση πως μάλλον είσαι υποστηρικτής των επισκέψεων κατά πράξη και περίπτωση δηλ. του συστήματος εκείνου που είχε ολοκλήρωση των επισκέψεων τις πρώτες 5 ημέρες και που ανάγκαζε τους ασθενείς να πληρώνουν 20 ευρα τις υπόλοιπες 25 ημέρες...Και η πάγια αντιμισθία απλώς βάζει φραγμό σε αυτά τα φαινόμενα παραβατικότητας...

      Διαγραφή
    3. Δεν υπάρχει καμμία παράκαμψη σύμβασης, όπως ψευδώς διαδίδεις...Υπάρχει προσπάθεια τροποποίησης των όρων μιας σύμβασης, όταν αυτή κρίνεται δυσλειτουργική και επιζήμια για έναν από τους δύο συμβαλλόμενους και η αμοιβή του δεν αντικατοπτρίζει την παραγματική προσφορά του εργαζόμενου...Γίνεται σε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο και απότελεί βασική αρχή του Εργασιακού δικαίου...Θεωρώ, λοιπόν, πως πρέπει να συνέλθεις και να μην "βιαιοπραγείς" εναντίον των συναδέλφων σου...

      Διαγραφή
  10. ΕΣΥ 9.37ΠΜ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ,ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΝ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 2250 ΑΣΘΕΝΩΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΥΚΟΛΑ ΕΦΙΚΤΟΣ ,ΜΕΤΑ ΚΙΟΛΑΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ!ΕΤΣΙ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΡΟΗ ΔΙΑΡΚΩΣ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 12ο/2018,ΟΤΑΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΕΓΓΡΑΦΕΣ!ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΠΙΣΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ GATEKEEPING ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ,ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ!ΞΕΡΕΙΣ ΕΠΙΣΗΣ,ΟΤΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ (70%ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΓΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ!ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΕΠΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ,ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ!Η ΚΑΤΑ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΟΓΙΚΗ ,ΕΥΝΟΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΑ ΔΙΚΤΥΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ!ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΑΠΡΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΗΡΘΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ 1 ΧΡΟΝΟ,ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΛΗ!ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ(ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?ΜΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,Η ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΟΙΚΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ)Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΥΤΗΚΕ!ΕΤΣΙ ΜΟΛΙΣ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ,ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠ.ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ,ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ 6-ΜΗΝΟ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΑΛΙ!ΤΙ ΚΑΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 11.57ΠΜ 12/12 ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η πολιτική μου τοποθέτηση από την ηλικία των 14 ετών και και οι γνωριμίες μου με υψηλά ιστάμενα Κυβερνητικά πρόσωπα, μου επέτρεψαν να έχω μια σφαιρική άποψη για το τι ακριβώς έχει γίνει με την επίμαχη διάταξη...Βέβαια μέχρι τον Απρίλιο -Μάιο θα έλθει κάποιο νομοσχέδιο-σκούπα που θα ρυθμίζει επακριβώς το θέμα των Οικογενειακών γιατρών και γι αυτό έχει καθυστερήσει και η προκύρηξη των νέων θέσεων...Αυτή είναι μια μεταβατική, ας πούμε, διάταξη...Από την άλλη σίγουρα υπήρξε ένα πολύ βρώμικο παρασκήνιο για το θέμα των οικογενειακών γιατρών, που εμένα προσωπικά με αηδίασε...Άλλωστε φαίνεται και από τις αναρτήσεις διαφόρων "τραμπούκων" στο σάιτ...Όντως το Υπουργείο -όπως υπονοεί η αρθρογράφος- προσανατολίζεται στον θεσμό των "κατά πράξη και περίπτωση", αλλά για να μην "γλύφονται" οι διάφορες ύαινες και γύπες της ολοκλήρωσης των επισκέψεων στις πρώτες 10 ημέρες, θα υπάρχουν ηλεκτρονικά ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΚΛΕΙΔΕΣ και έλεγχος της πλατφόρμας των ραντεβού...Προβλέπω πως οι διάφοροι "τραμπούκοι" και "τσέτες" του διαδικτύου θα συνεχίσουν να φωνάζουν για "ασύμφορη σύμβαση" και να γράφουν προσβλητικά μηνύματα εναντίον συναδέλφων τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΙΜΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΜΕ 2250 ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ.ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΕΙΝΑΙ 320.ΧΩΡΙΑ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΛΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ/ΕΞΥΠΥΡΕΤΗΣΕΙΣ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΕ ΜΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ Ο ΕΟΠΥΥ.ΔΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 320×10=3200?ΔΕΝ ΑΔΙΚΟΥΜΑΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ?ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΤΙ ΕΠΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ ΚΑΙ 200€ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΝΑ ΜΗΝΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε, συμφωνώ απολύτως μαζί σου...Και εγώ πιστεύω πως θα πρέπει και να αυξηθεί το πλαφόν των επισκέψεων και να αυξηθεί το κόστος των επισκέψεων...Σαφώς, όμως, πρέπει να υπάρξει ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ στην κατανομή των επισκέψεων ώστε να μην επιβαρύνονται και οι ασθενείς μέσω fake κλεισμένων ραντεβού...Από εκεί και πέρα ας διαβάσουν την ανάρτησή σου συνάδελφοι (;;;;;) που προσπαθούν να συκοφαντήσουν την προσφορά των οικ/κων γιατρών και τους χαρακτηρίζουν, λίγο-πολύ, ως αργομισθους...

      Διαγραφή
  14. Απευθύνομαι σε κάποιους συναδέλφους-ο θεός να τους κάνει συναδέλφους-που ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισαν τους Ο.Ι. ως αργόσχολους τεμπελχανάδες που εισπράττουν παράνομα χρήματα που δεν έχουν δουλέψει.1) Αυτοί οι Ο.Ι. είχαν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ για 200 επισκέψεις κατα μήνα που καταργήθηκε μονομερώς και παράνομα από τον ΕΟΠΥΥ .2)Ενω ο αριθμός των εγκεγραμμένων ασφαλισμένων δεν ξεπερνούσε τους 1000-με ευθύνη του ΕΟΠΥΥ και του Υ.Υ που δεν φρόντισε να καταστήσει σαφές ότι ο θεσμός είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ-οι επισκέψεις κατά μήνα ήταν πάντοτε πάνω από 200 και μάλιστα κατανεμημένες σ'όλες τις ημέρες του μήνα σε αντίθεση με άλλες ειδικότητες που οι 200 επισκέψεις έκλειναν τη πρώτη εβδομάδα.3)Οι γιατροί που επέλεξαν το θεσμό είχαν και έχουν μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ασθενείς τους, και τους υπηρετούν με οποιανδήποτε σύμβαση ,φυσικά δεν είναι της λογικής 2 ευρώ η συνταγή ,5 ευρώ η εξέταση.Κλείνοντας εκείνο που διαπιστώνω είναι ότι κάποιοι επένδυσαν στη αποτυχία της προσπάθειας της κ.Μαστοράκου να βρεί λύση στο θέμα των Ο.Ι. για προφανείς ιδιοτελείς λόγους.Και μια τελευταία παρατήρηση.Ποια θέση πήραν οι επίσημοι φορείς του συνδικαλισμού μας(ΠΙΣ και ΙΣΑ )Θα ήταν χρήσιμο να ξέρουμε το ρόλο τους,γιατί στο αρχικό post κάτι μυρίζει.Αυτά προς το παρόν θα τα ξαναπούμε το Μάρτη που απ'ότι φαίνεται το Υ.Υ. θα φέρει νέα πρόταση για τη ΠΦΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οθεσμος του οικογενειακου ιατρου στη χωρα εξωκειλε με ευθυνη του υπουργειου αλλα και των γιατρων και των συλλογων τους .Τη ωυφη βεβαια πληρωνουν οι ασθενεις που ταλαιπωρουνται ενω οι διαφοροι ιατρικοι φορεις αλληλοκατηγορουνται .Ειμαστε αξιοι για τα πολυ χειροτερα διοτι δεν σοβαρευομαστε και δεν βαζουμε κανονες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή