Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

ΕΟΔΥ: Ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός παιδιών προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ολοκλήρωσε επιτυχώς τον μαζικό εμβολιασμό παιδιών και εφήβων στο νησί της Λέσβου σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου» και την υποστήριξη του Ελληνικού Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο εμβολιασμός από τον ΕΟΔΥ πραγματοποιήθηκε από την Τρίτη 10/12 έως και το Σάββατο 14/12 στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας Λέσβου, στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ καθώς και σε δομές φιλοξενίας μονογονεϊκών οικογενειών, ασυνόδευτων ανηλίκων και ευάλωτων ομάδων της ΜΚΟ «Ηλιαχτίδα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον το σύνολο παιδιών και εφήβων που φιλοξενούνται στη Λέσβο είναι εμβολιασμένο καθώς ο καθολικός εμβολιασμός των προσφύγων και μεταναστών των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών και των Κέντρων Φιλοξενίας της ενδοχώρας, αποτελεί υψηλή προτεραιότητα του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Επιπροσθέτως από εδώ και πέρα οι πρόσφυγες και μετανάστες θα εμβολιάζονται άμεσα κατά την άφιξή τους στο νησί της Λέσβου, ενώ θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση οι τακτικοί εμβολιασμοί προσφύγων και μεταναστών στα υπόλοιπα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου