Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Κ. Μαραβέγιας: «Δεν αναιρώ το χαρακτηρισμό αριστεροφασίστες για όσους διέκοψαν την ημερίδα – Συμπράξεις υπάρχουν στην Υγεία και μάλιστα άριστες»



Εμμένει στον χαρακτηρισμό «αριστεροφασίστες» που απέδωσε σε όσους διέκοψαν τη χθεσινή ημερίδα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για τις συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στο Ζάππειο, ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ο οποίος συμμετείχε στη εκδήλωση αυτή.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου και σχολιάζοντας την ενόχληση που είχε εκφράσει νωρίτερα, για τον χαρακτηρισμό, ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Μαγνησίας, κ. Παύλος Μαλινδρέτος, ο βουλευτής δήλωσε:

«Αν ενοχλεί ότι ονόμασα και δεν άφησα να εννοηθεί, δέχομαι την μομφή από οποιονδήποτε φίλο (όπως ο κ. Μαλινδρέτος), δεν τη συμμερίζομαι όμως». Τη θέση του αυτή – όπως είπε – έκανε γνωστή και στον κ. Μαλινδρέτο απευθείας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν για το θέμα.

«Του εξήγησα τη θέση μου, ότι δεν μπορώ να αναιρέσω αυτό που είπα. Ισχύει αυτό που είπα. Αν το πρόβλημα είναι ότι το κατονόμασα, η θέση μου είναι ότι υποσχέθηκα να είμαι ειλικρινής απέναντι στον κόσμο και να λέω αυτό που σκέφτομαι. Αν αυτό ενοχλεί, ο κόσμος θα έχει και πάλι τη δυνατότητα να με κρίνει στο μέλλον» τόνισε ο κ. Μαραβέγιας, προσθέτοντας πως αυτό που συνέβη χθες, ήταν μια φίμωση της Δημοκρατίας, μια πράξη ολοκληρωτική.

Απαντώντας εξάλλου, στην ανακοίνωση της ΕΙΝΚΥΜ αναφορικά με τα κατασταλτικά μέτρα που εφαρμόστηκαν από την Αστυνομία για να εμποδιστεί η είσοδος των γιατρών – διαδηλωτών στο χώρο της εκδήλωσης, ο βουλευτής σημείωσε μεν, πως δεν περιποιεί τιμή η χρήση τέτοιων μέτρων απέναντι σε γιατρούς, συμπλήρωσε ωστόσο, ότι αυτό δεν έγινε για να επιβληθεί μια άποψη, αλλά για να αποτραπεί μια έκνομη πράξη.

«Συμπράξεις υπάρχουν και σήμερα και μάλιστα άριστες!»

Όσον αφορά στις συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στο χώρο της Υγείας (που ήταν και το θέμα της ημερίδας που διακόπηκε), ο κ. Μαραβέγιας παρατήρησε πως συμπράξεις υπάρχουν και σήμερα και μάλιστα με άριστα αποτελέσματα αφού οι ασθενείς δεν χρειάζεται να καταβάλουν κανένα αντίτιμο για τις ιατρικές παροχές που λαμβάνουν.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα – όπως είπε – είναι οι τομείς της αιμοκάθαρσης και των ακτινοθεραπειών, όπου υπάρχει μια άψογη και αγαστή συνεργασία Κράτους και Ιδιωτών.

1 σχόλιο:

  1. "Σύντροφος Μουσσολίνι". Έτσι ξεκίνησε και ο ιδρυτης του Φασισμού. Ή βλέπουμε μόνον την μία πλευρά της Ιστορίας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή