Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Ξεκινά η αξιολόγηση όλων των Μονάδων Υγείας με το νέο νομοσχέδιο για τη Δημόσια Υγεία! Όλες οι λεπτομέρειες

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Επιβεβαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ του HealthReport.gr ότι σύντομα ξεκινά στο ΕΣΥ η αξιολόγηση όλων των Μονάδων Υγείας, προκειμένου να υπάρξει και η σχετική βαθμολόγηση.

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2019, επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι το νομοσχέδιο για τη δημόσια Υγείας θα περιλαμβάνει αξιολόγηση παντού, σε κάθε δομή του συστήματος υγείας, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της φροντίδας υγείας. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες που είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Έρχεται η αξιολόγηση των Μονάδων Υγείας! Τι ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας

Το νομοσχέδιο αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα τον Ιανουάριο από το υπουργείο Υγείαςοπότε και θα είναι έτοιμο, με κάποια καθυστέρηση βέβαια καθώς επρόκειτο να κατατεθεί στη Βουλή εντός του Δεκεμβρίου.
Τα κριτήρια της βαθμολόγησης

Ήδη οι συντάκτες του νομοσχεδίου έχουν καθορίσει όλα τα κριτήρια που θα συνυπολογίζονται στη αξιολόγησης των Μονάδων Υγείας , λένε πληροφορίες του

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να τεθούν συγκεκριμένοι κανόνες που θα καθορίζουν και τη «βαθμολόγηση» των Μονάδων. Μεταξύ αυτών θα είναι ο συνολικός χρόνος αναμονής κατά την είσοδο των ασθενών στο Νοσοκομείο, ο χρόνος ανταπόκρισης των υπηρεσιών, η εξυπηρέτησή των ασθενών, ο χρόνος εισαγωγής τους σε κλινικές, αλλά μεταξύ άλλων και η ορθή διαχείριση των οικονομικών πόρων.

Επίσης μέσα στα κριτήρια για την υψηλή βαθμολόγηση μίας δημόσιας μονάδας υγείας θα είναι -αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr -και η σωστή αξιοποίηση των κρεβατιών αλλά και γενικότερα η πληρότητα των κλινικών.

Υπεύθυνοι για τον έλεγχο της απόδοσης της κάθε κλινικής, θα είναι οι νέοι Διοικητές των Νοσοκομείων. Οι Διοικητές αναμένεται να αναλάβουν θέση στο ΕΣΥ, μετά τη δημοσίευση των ΦΕΚ για τον διορισμό τους.

Αξιοσημείωτο είναι πως στην αξιολόγηση των κλινικών ρόλο θα παίζουν και οι ασθενείς, αφού η βαθμολόγηση των κλινικών θα γίνεται τόσο με στατιστικά δεδομένα και αποτελέσματα απόδοσης, όσο και με την άποψη των πασχόντων που νοσηλεύτηκαν

1 σχόλιο:

  1. Οι περισσοτερες μοναδες δημοσιας υγειας ειναι ανεπαρκεις και θα πρεπει να κλεισουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή