Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Επί ποδός οι Φαρμακευτικές Επιχειρήσεις για το clawback

Συντάκτης: Virus
Αποφασισμένη να εφαρμόσει τη νέα «συνταγή» για την κατανομή του clawback εμφανίζεται η Αριστοτέλους. Σήμερα η έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΦΕΕ.

Συνεδριάζει σήμερα το πρωί εκτάκτως η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), με αντικέμενο τις αλλαγές στην κατανομή του ποσού της υπέρβασης στην εξωνοσοκομειακή δαπάνη. Τα μέλη του ΣΦΕΕ θα συναντηθούν προκειμένου να εγκριθεί (ή όχι) η πρόταση του Συνδέσμου για το νέο υπολογισμό της κατανομής, που το Υπουργείο Υγείας φέρεται να θέλει να μετατρέψει από «90-10» σε «75-25». Θυμίζουμε πως έως τώρα, το 90% της υπέρβασης διαμοιράζεται στο σύνολο των εταιρειών και το 10% σε όσες εταιρείες αυξάνουν το τζίρο τους. Αυτό εξετάζεται να γίνει 75% και 25% αντίστοιχα, με κάποιες διαφοροποιήσεις.

Όπως είχε γράψει το Virus, η πρόταση του ΣΦΕΕ προβλέπει στο 25% θα συμμετέχουν όλες οι επιχειρήσεις βάσει μεριδίου αγοράς, εκτός από εμβόλια, γενόσημα δύο τελευταίων ετών, αλλά και φάρμακα με Κόστος Ημερήσιας Θεραπείας (ΚΗΘ) ίσο ή χαμηλότερο των 0,2 ευρώ, όπως προβλέπεται άλλωστε και στη διαδικασία τιμολόγησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου