Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Ξεκινά επισήμως η λειτουργία του νέου υπερ- ΕΚΑΒ εντός της εβδομάδος! Τι αλλάζει

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Εντός της εβδομάδος θα ξεκινήσει επισήμως τη λειτουργία του το υπερ- ΕΚΑΒ, το συνενωμένο δηλαδή ΕΚΑΒ με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), έπειτα από τη νομοθετική ρύθμιση Κικίλια.

Όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr, μέσα στα επόμενα 24ωρα θα γίνει η οριστική μεταφορά του παλαιού κέντρου επιχειρήσεων του ΕΚΕΠΥ στο ΕΚΑΒ, στην κεντρική υπηρεσία, δίπλα από το Νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς.

Έτσι υλοποιείται και στην πράξη η ενοποίηση των δύο φορέων μετά από πολλά χρόνια, αφού ο σχετικός σχεδιασμός είχε γίνει και από προηγούμενες κυβερνήσεις. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Έρχεται το «υπερΕΚΑΒ»! Συνενώνονται το ΕΚΕΠΥ και όλες οι υπηρεσίες με νομοθετική ρύθμιση»

Με την ενοποίηση θα υπάρχει πλέον ενιαίο συντονιστικό κέντρο τόσο για τη διαχείριση των ασθενοφόρων, όσο και για την παρακολούθηση της εύρυθμης λειτουργίας όλων των νοσοκομείων σε πανελλαδικό επίπεδο. Παράλληλα πια θα υπάρχει ένα και μοναδικό κέντρο ενοποιημένο για τη διαχείριση των εκτάκτων καταστάσεων και κρίσεων, εάν και εφόσον γίνουν.

Στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει και το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης των κλινών ΜΕΘ. Η πιλοτική λειτουργία του νέου συστήματος θα γίνει από τον Ιανουάριο, ενώ σε κανονική λειτουργία θα τεθεί περίπου την Άνοιξη.
Ο Πρόεδρος του νέου ΕΚΑΒ στο HealthReport.gr

Όπως δηλώνει στο HealthReport.gr ο Πρόεδρος του νέου «υπερ-ΕΚΑΒ» Νίκος Παπαευσταθίου: «Πλέον το ΕΚΑΒ γίνεται ένας και μοναδικός επιχειρησιακός βραχίονας του υπουργείου Υγείας στη πολιτική προστασία. Σε ότι αφορά την καθημερινότητα, εξαλείφονται οι όποιες δυσλειτουργίες υπήρχαν λόγω της ύπαρξης κέντρου επιχειρήσεων και στον ΕΚΑΒ αλλά και στο ΕΚΕΠΥ. Έτσι βελτιώνεται τόσο το προνοσοκομειακό σύστημα όσο και το νοσοκομειακό προς όφελος κυρίως των πολιτών».Ο Νίκος Παπαευσταθίου Πρόεδρος του νέου ΕΚΑΒ

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο ανασχεδιασμός της λειτουργίας των ΤΕΠ και η διασύνδεσή τους με το ΕΚΑΒ, με στόχο τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, ενώ διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμη προς δημοσίευση η προκήρυξη για 50 προσλήψεις στο ΕΚΑΒ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου