Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Ετοιμάζονται προσλήψεις γιατρών με ψηφιακές διαδικασίες! Όλες οι λεπτομέρειες



Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Με ψηφιακό τρόπο σκοπεύει σύντομα το υπουργείο Υγείας να πραγματοποιεί τις προσλήψεις των γιατρών στο ΕΣΥ. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ετοιμάζει να εντάξει σε ένα από τα επόμενα σχέδια νόμου, ρύθμιση βάση της οποίας οι διαδικασίες για τις μόνιμες προσλήψεις των γιατρών στο ΕΣΥ θα γίνονται με ψηφιακά δεδομένα.

Προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες των προσλήψεων του ιατρικού προσωπικού που σήμερα γίνονται μέσα από τα συμβούλια κρίσεων των νοσοκομείων, σχεδιάζεται ήδη ηλεκτρονική πλατφόρμα. Σε αυτήν θα εντάσσονται ψηφιακά όλα τα στοιχεία των γιατρών ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμα και να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με τη νέα διαδικασία σκοπεύει να μειώσει κατά πολύ τον χρόνο των προσλήψεων του ιατρικού προσωπικού στο ΕΣΥ, ώστε να περιορισθεί σε μερικούς μήνες. Διαβάστε ΕΔΩ τι είπε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας: «Έρχονται μόνιμες προσλήψεις εξπρές στα νοσοκομεία! Πότε βγαίνει η προκήρυξη»

Να σημειωθεί ότι σήμερα για τις μόνιμες προσλήψεις των γιατρών απαιτούνται ενίοτε και πάνω από δύο χρόνια, λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων. Όλα αυτά την ώρα που εκατοντάδες μόνιμοι γιατροί αποχωρούν τα τελευταία δύο χρόνια από το ΕΣΥ λόγω συνταξιοδότησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου