Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Σκληρή απάντηση στο Υπουργείο Υγείας




Άγνοια ακόμη και στοιχειωδών πραγμάτων καταλογίζει στο Υπουργείο Υγείας η Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (ΕΕΑΟ), εκφράζοντας έντονη ανησυχία.

Βέλη εναντίον της Αριστοτέλους εξαπολύει η Εταιρειας, σε επιστολή της προς τον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας (ΙΣΑ), την οποία, όμως, κοινοποίησε και στο Υπουργείο Υγείας, με αφορμή τις χθεσινές εκατέρωθεν ανακοινώσεις για τις μεγάλες αναμονές για ακτινοθεραπεία ( ΙΣΑ εδώ και Υπουργείο εδώ).
Επιβεβαιώνοντας το σχόλιο του Virus (Μας κυβερνούν άσχετοι!), η ΕΕΑΟ υπογραμμίζει πως, παρά τις προσπάθειες της, το Υπουργείο “αγνοεί ακόµη στοιχειώδη πράγµατα όπως π.χ σε ποια Δηµόσια Νοσοκοµεία λειτουργούν Ακτινοθεραπευτικά Τµήµατα. Επίσης δεν ασχολείται καθόλου µε την ακτινοθεραπεία εκτός της Αθήνας αγνοώντας τις τροµακτικές δυσκολίες των ασθενών της υπόλοιπης Ελλάδας που θα αναγκαστούν να έλθουν στην Αθήνα για µία θέση ελπίδας στα ακτινοθεραπευτικά τµήµατα που όπως σωστά αναφέρατε στην επιστολή σας, δίνουν ραντεβού σε 2-6 µήνες“.

Όπως τονίζουν οι Ακτινοθεραπευτές Ογκολόγοι, το πρόβλημα δεν έχει δύσκολη λύση γιατί “όπως επανειληµµένα η ΕΕΑΟ έχει αποδείξει, µε τις δωρεές και τα ΕΣΠΑ, το Κράτος όχι µόνο δεν δίνει ούτε ένα ευρώ αλλά αντιθέτως εισπράττει λόγω της επιστροφής του ΦΠΑ. Είναι καθαρά θέµα πολιτικής βούλησης και κυρίως από έναν Υπουργό που συνεχώς τονίζει την πρόθεσή του να πριµοδοτήσει τα Δηµόσια Νοσοκοµεία“.

Η ΕΕΑΟ, όπως έγραψε και το Virus, αναφέρεται και στο νκίνδυνο να χαθεί η τεράστιας σημασίας δωρεά από το ΙΣΝ επτά µηχανηµάτων σε ισάριθµα νοσοκοµεία από την Αλεξανδρούπολη µέχρι την Κρήτη, ενώ τονίζεται η άρνηση της Αριστοτέλους να συναντήσει επίσημα την Εταιρεία.

Παραθέτοντας μια δήλωση του αείμνηστου καθηγητή Τριχόπουλου ο οποίος είχε τονισει πως «είναι ντροπή να χάνουµε την µάχη για τον καρκίνο για µερικά εκατοµµύρια ευρώ. Ο καρκίνος δεν περιµένει», η Εταιρεία καλεί πάντες να αναλογιστούν ότι “στην ακτινοθεραπεία δεν είναι καν απαραίτητα αυτά τα ευρώ. Το µόνο που χρειάζεται είναι να σκύψουν κάποιοι µε πραγµατική έννοια, πάνω από αυτούς που δίνουν την µάχη τους µε τον καρκίνο γιατί η ποιοτική και στον σωστό χρόνο ακτινοθεραπεία θα τους χαρίσει και περισσότερη και καλύτερη ζωή“.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου