Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Πρόεδρος Γενικών Γιατρών: Παράνομες οι Επιτροπές για τις εξετάσεις ειδικότητας!

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Πυρ και μανία ο Πρόεδρος των Γενικών Γιατρών για τον ορισμό των Επιτροπών για τις εξετάσεις της ειδικότητας.

Στα κάγκελα είναι η ιατρική κοινότητα μετά τη δημοσιοποίηση των Επιτροπών για τις εξετάσεις της ειδικότητας των νέων γιατρών.

Τα ονόματα των Επιτροπών που φέρουν την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, φαίνεται πως επελέγησαν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των επιστημονικών εταιρειών, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι δεν τηρήθηκε ο νόμος για τη συγκρότηση των νέων επιτροπών για τις εξετάσεις της ειδικότητας.

Οι γενικοί γιατροί μέσω του προέδρου τους ζητούν την ανάκληση της σχετικής απόφασης.


Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής ( ΕΛΕΓΕΙΑ) Μποδοσάκης Μερκούρης μιλά για παράνομη απόφαση του αναπληρωτή υπουργού καθώς δεν τηρήθηκε ο νόμος και ζητά να ανακληθεί άμεσα η απόφαση.

Αναφέρει χαρακτηριστικά στο HealthReport.gr ο κ.Μποδοσάκης Μερκούρης: «Η πρόταση της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής αγνοήθηκε τελείως για τα πρόσωπα που πρέπει να συμμετάσχουν στις επιτροπές για την ειδικότητα. Μολονότι τα πρόσωπα που υποδείξαμε έχουν όλα διδακτορικές διατριβές και μεταπτυχιακούς τίτλους, πράγμα που δε διαθέτουν καθόλου οι εκλεκτοί του κ.Πολάκη».

«Πάρτε πίσω την απόφαση»

Οι Γενικοί Γιατροί όπως εκφράζονται μέσω του προέδρου του κλάδου, ζητούν να αποσυρθεί η σχετική απόφαση από το υπουργείο Υγείας και να τηρηθούν όλες οινόμιμες διαδικασίες.

«Εμείς ζητάμε άμεση ανάκληση αυτής της κατάπτυστης απόφασης διορισμού των νέων μελών. Λυπούμαι που ο υπουργός έχει «ολισθήσει» σε παρανομία διότι για παράδειγμα ο κ.Μπένος που μετέχει στην Επιτροπή Γενικής Ιατρικής στη Θεσσαλονίκη, είναι ένας γνωστός και σεβαστός σε μας καθηγητής, όμως δε διαθέτει ούτε την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής ούτε κατέχει στο πανεπιστήμιο το αντικείμενο της Γενικής Ιατρικής.

Εμείς είχαμε προτείνει για τη θέση αυτή τον κ.Δημήτρη Κούβελα ο οποίος είναι μεν καθηγητής φαρμακολογίας αλλά είναι κάτοχος του τίτλου ειδικότητας της γενικής ιατρικής» σημειώνει ο Πρόεδρος της ΕΛΕΓΕΙΑ .

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής το προεδρικό διάταγμα για τις ειδικότητες αναφέρει ότι οι μεν διευθυντές ΕΣΥ που μετέχουν στις επιτροπές πρέπει να έχουν την ειδικότητα, ενώ οι καθηγητές πρέπει να έχουν ή την ειδικότητα ή το αντικείμενο.

«Το δεύτερο σκέλος των αντιδράσεων μας έχει να κάνει με την αξιοκρατία στις επιτροπές» εξηγεί ο κ.Μποδοσάκης Μερκούρης στο HealthReport.gr: «Δόξα τω Θεώ έχουμε πια γενικούς γιατρούς με διδακτορικούς και μεταπτυχιακούς τίτλους. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να χρησιμοποιούμε ως εξεταστές γενικούς γιατρούς χωρίς ανάλογα προσόντα και μάλιστα κάποιους που έχουν ακόμη και ειδικότητα του μεταβατικού σταδίου μόλις 9 μηνών.

Εμείς είχαμε συζητήσει με τον υπουργό υγείας Ανδρέα Ξανθό σε ανύποπτο χρόνο και του καταθέσαμε τις προτάσεις μας. Πολύ ήθελα να γνωρίζω τι άποψη έχει για την απόφαση του αναπληρωτή του» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου