Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Έρχονται νέα μέτρα του ΕΟΠΥΥ για ιδιωτικές κλινικές που υπερχρεώνουν τους ασθενείς!

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Νέα μέτρα για τις ιδιωτικές κλινικές που χρεώνουν τους ασθενείς ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ετοιμάζει ο Οργανισμός.

Ειδικότερα έγκυρες πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν πως τα στελέχη τουΕΟΠΥΥ έχουν σχεδόν έτοιμο ένα νέο σχέδιο που θα εφαρμόσουν, ώστε να μπορούν να πιάνονται άμεσα στην «τσιμπίδα» των ελεγκτών, οι «κλινικάρχες» που χρεώνουν τους ασθενείς που νοσηλεύονται και είναι ασφαλισμένοι του Οργανισμού.
Εδώ και καιρό τα αρμόδια όργανα του ΕΟΠΥΥ έχουν εντοπίσει πολλές κλινικές τόσο στην Αθήνα όσο και στην Περιφέρεια, που την ώρα της εισαγωγής των ασθενών, τους ζητούν προκαταβολή χιλιάδων ευρώ για την επέμβαση που θα κάνουν.

Κάτι που είναι παράνομο καθώς η συμμετοχή για νοσηλεία στον ιδιωτικό τομέα ανέρχεται στο 30% στις περισσότερες περιπτώσεις και στους ασφαλισμένους τουΟΓΑ στο 50%.
Η συμμετοχή αυτή πληρώνεται φυσικά μετά το τέλος της νοσηλείας και με την έξοδο του ασθενούς, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση.

Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι το φαινόμενο εντείνεται το τελευταίο διάστημα με πολλούς «κλινικάρχες» να πιέζουν τους ασθενείς να προκαταβάλουν τα ποσά, «εκβιάζοντας τους ουσιαστικά ότι δε θα εισαχθούν στην κλινική» αναφέρει η ίδια πηγή.

Το φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και στο παρελθόν ενώ η προηγούμενη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ είχε επιβάλει και πρόστιμα ενώ είχε ζητήσει και την επιστροφή χρημάτωναπό κλινικές.

Η νέα διοίκηση του Οργανισμού έχει σχεδόν έτοιμο το σχέδιο με το οποίο θα μπειφρένο στις χρεώσεις των ιδιωτικών κλινικών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι να σημειωθεί ότι πρέπει να πληρώνουν μόνο τη συμμετοχή τους για τη νοσηλεία.

Στο μεταξύ όμως ξεκινά και σαφάρι ελέγχου από τους αρμόδιους ελεγκτές του Οργανισμού λένε οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr, δεδομένου ότι οι καταγγελίες των ασθενών το τελευταίο διάστημα …δίνουν και παίρνουν τόσο για μεγάλες όσο και για μικρότερες κλινικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου