Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Κοινωνική πολιτική με ξένα κόλλυβα κάνουν ΕΟΠΥΥ και υπουργείο

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι προστίθενται 86 νέες εξετάσεις σε αυτές που ήδη καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ χωρίς όμως να αυξήσει τον προϋπολογισμό του Οργανισμού

http://makthes.gr/

Σε απόγνωση βρίσκονται οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Οργανισμού τούς έχουν γονατίσει, καθώς εκκρεμούν από το 2010-2011. Το ίδιο ισχύει και για τις τρέχουσες οφειλές, οι οποίες έχουν να καταβληθούν από τον περασμένο Μάιο, ενώ εκκρεμούν και οι πληρωμές του 10% για τα έτη 2012, 2013, 2014 και 2015.

Την ίδια στιγμή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε πρόσφατα ότι προστίθενται 86 νέες εξετάσεις σε αυτές που ήδη καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ για τους ασφαλισμένους του. Φυσικά η εξέλιξη αυτή ικανοποιεί τον ιατρικό κόσμο στο πλαίσιο της ευρύτερης παροχής υπηρεσιών υγείας προς όλους τους ασφαλισμένους. Αυτό όμως που προκαλεί έκπληξη στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό γιατρούς είναι ότι η απόφαση αυτή δεν συνοδεύεται από αντίστοιχη αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ.

Τις παραπάνω επισημάνσεις κάνει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ), η οποία τονίζει ότι η κοστολόγηση των περισσότερων εξετάσεων από αυτές που πρόσφατα αποφασίστηκε ότι θα αποζημιώνονται από τον Οργανισμό είναι σε τιμές κάτω του κόστους.

«Αυτό αποτελεί νέο πλήγμα τόσο στην αποζημίωση του ιατρικού έργου, το οποίο επιβαρύνεται με τις ληστρικές επιδρομές των clawback και rebate, όσο και στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους. Αυτό που το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ μέσω των ηγεσιών τους αποσιωπούν, όταν εξαγγέλλουν τέτοιες ‘γενναίες’ παροχές προς τους ασφαλισμένους, είναι ότι ο λογαριασμός θα αποσταλεί στους συμβεβλημένους γιατρούς, οι οποίοι ήδη έχουν λαμβάνει χρωστούμενα από το… 2010», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ.

Παράλληλα επισημαίνει ότι «γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι, ενώ η οικονομική επιβίωση των ατομικών ιατρείων και εργαστηρίων βρίσκεται σε τεντωμένο σκοινί, τα χρέη προς προμηθευτές, η μισθοδοσία προσωπικού, τα δάνεια και έξοδα συντήρησης εξοπλισμού διαρκώς τρέχουν, ο λογαριασμός των κοινωνικών εξαγγελιών χρεώθηκε(;) στους γιατρούς από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία αδυνατεί να κατανοήσει ότι η παροχή υπηρεσιών υγείας έχει ανελαστικό κόστος».

Σύμφωνα με την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ πρέπει να δοθεί μία έντιμη πολιτική απάντηση για τη διαρκή προσπάθεια οικονομικής αφαίμαξης των ατομικών ιατρείων και εργαστηρίων, ενώ ταυτόχρονα η υγεία των πολιτών παραδίδεται στους επιχειρηματικούς ομίλους

3 σχόλια:

  1. ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΜΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ,ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΑ.ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΣΑΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ .ΑΣ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ .ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΓΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΟΥ ,ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΩ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΦΙΛΕ ΚΙ ΕΓΩ ΒΡΗΚΑ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΘΕΛΟΥΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΛΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΘΕΛΕΙ Η ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΛΑΜΟΓΙΑ.

      Διαγραφή
    2. αφου μονο οι λαμογιατζηδες επιβιωνουν καλα κανεις.Διαλυση παντου.

      Διαγραφή