Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Ξεκινούν αυστηρότεροι έλεγχοι από το υπ.Υγείας σε εστιατόρια και καταστήματα τροφίμων για τους κανόνες υγιεινής!

Γράφει: Μαρία Γλένη - Health Report

Αυστηρότερους ελέγχους ξεκινούν ειδικά κλιμάκια του υπουργείου Υγείας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως εστιατόρια και καταστήματα τροφίμων.

Προκειμένου να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής, όχι μόνο για τους πελάτες αλλά και από τους εργαζόμενους, το υπουργείο υγείας ξεκινά αυστηρότερους ελέγχους.

Με βάση τις αποφάσεις που ελήφθησαν και τις οδηγίες που δόθηκαν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, έως το τέλος του χρόνου οι έλεγχοι θα πρέπει να έχουν αυξηθεί κατά 20%.

Ταυτόχρονα θα γίνεται παρακολούθηση όλων των στατιστικών στοιχείων και δεδομένων, όπως αριθμός ελέγχων ανά κατηγορία επιχειρήσεων, αριθμός παραβάσεων και κυρώσεων που επιβάλλονται, αριθμός ελέγχων που δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της νομοθεσίας και λόγοι των μη συμμορφώσεων των επιχειρήσεων.

Έτσι οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας θα είναι σε θέση να γνωρίζουν ποιες επιχειρήσεις τροφίμων δεν τηρούν συστηματικά τους κανόνες υγιεινής, ώστε να μπορούν να προβούν ακόμη και σε κλείσιμο των καταστημάτων αυτών.

Αντίστοιχοι έλεγχοι έχουν ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα και σε άλλα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως κομμωρήρια και επιχειρήσεις τατουάζ. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Ξεκινούν αυστηροί υγειονομικοί έλεγχοι σε κομμωτήρια, εργαστήρια τατουάζ από το υπ.Υγείας! Όλες οι λεπτομέρειες»
Έρχεται νέα υγειονομική διάταξη για τους εργαζόμενους

Στο μεταξύ το υπουργείο Υγείας με βάση τη στοχοθεσία που έχει καθορίσει, αναμένεται να εκδώσει νέα Υγειονομική Διάταξη για τον έλεγχο της τήρησης των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, αλλά και για τον έλεγχο της υγείας των εργαζομένων και τον περιορισμό της μετάδοσης των λοιμογόνων παραγόντων.


Στόχος είναι να ελέγχονται αυστηρά και οι εργαζόμενοι σε εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις που προσφέρουν τρόφιμα και υπηρεσίες σε πολίτες, ώστε να μη μεταφέρονται τυχόν μικρόβια και μεταδιδόμενες παθήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου