Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Παύλος Πολάκης: Δε χρωστάμε σε κανέναν



Μετά την απόρριψη της πρότασης της Ν.Δ. για σύσταση ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, για διερεύνηση ευθυνών στο σκάνδαλο της Novartis των τριών υπουργών Π. Κουρουμπλή, Ανδρ. Ξανθού, και Π. Πολάκη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση υπεραμυνόμενος της ηθικής του ακεραιότητας αλλά και το έργο της κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας όπου αναφέρει τα εξής.

Healthview.gr

Σήμερα η ΝΔ προσπαθώντας να μετριάσει τις πολιτικές αλλά και ποινικές της ευθύνες στο σκάνδαλο Novartis, επιχείρησε να πραγματοποιήσει ένα σόου στην Ελληνική Βουλή…το οποίο όμως κατέπεσε γρήγορα. Όπως ανέφερα και στην σημερινή μου ομιλία, η ΝΔ δεν μας καταγγέλλει για κάποιο δήθεν σκάνδαλο αλλά γιατί εμείς είμαστε αυτοί που καθαρίσαμε και καθαρίζουμε το τοπίο και γιατί εμείς είμαστε αυτοί που σήμερα ξαναστήνουμε στο ΕΣΥ στα πόδια του χωρίς φίλους, χωρίς ιδιώτες, χωρίς μίζες. 

Γιατί εμείς είμαστε αυτοί που σήμερα καταφέραμε τα νοσοκομεία από έλλειμμα να εμφανίζουν πρώτη φορά πλεονασματικά ταμεία, γιατί εμείς εντάξαμε στο σύστημα 13.500 νέο προσωπικό, γιατί εμείς είμαστε αυτοί που διαγράψαμε τα χρέη των ανασφάλιστων, γιατί εμείς εντάξαμε 2.500.000 ανασφάλιστους στο σύστημα, γιατί εμείς ανοίξαμε το νοσοκομείο Θήρας σπάζοντας συμφέροντα και μπίζνες, γιατί εμείς καθαρίσαμε τον ΕΟΠΥΥ, γιατί εμείς εντάξαμε στο σύστημα πάνω από 250 νέα ασθενοφόρα, γιατί εμείς διαθέσαμε πόρους για την πληρωμή γιατρών και προσωπικού, γιατί εμείς φέραμε τον διαγωνισμό για το ορολογικό αίμα και γλιτώσαμε 20 εκατομμύρια για το ελληνικό δημόσιο, γιατί εμείς επανακαθορίσαμε δίκαια το Clawback, γιατί εμείς ρίξαμε 40 εκατομμύρια για ανάπτυξη στα νοσοκομεία, γιατί εμείς ανοίξαμε 40 νέες ΤΟΜΥ και ξαναστήνουμε την πρωτοβάθμια υγεία στα πόδια της, γιατί εμείς τέλος κόψαμε το πάρτι του ΚΕΕΛΠΝΟ της μίζας και της διαφθοράς. Ευτυχώς για εμάς και δυστυχώς για εσάς δεν θα γίνουμε ποτέ ίδιοι γιατί εμείς είμαστε από άλλο υλικό και δεν χρωστάμε σε κανέναν. Γι’ αυτό και σας αφιέρωσα την μαντινάδα αυτή: «Δε θέλω δανεικά φτερά ,πετώ με τα δικά μου, γι’ αυτό πολλοί ζηλεύουνε με το πέταγμα μου «.

1 σχόλιο:

  1. Χαχαχαχχαχααχχαχαχαχαχα! Τέλειο!Χαχαχχαχαχαχαχα! Το άλλο με την Σαντορίνη το ξέρετε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή