Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Αιχμές Φωτήλα για «λύση - τσιρότο» στο θέμα των οικογενειακών γιατρών


Αποτέλεσμα εικόνας για Φωτήλας

Parapolitika Newsroom

Εξαιτίας του αδιεξόδου, «βαφτίζονται» οικογενειακοί οι γιατροί των Κέντρων Υγείας

Τα πυρά του στην κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας έστρεψε ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Ιάσων Φωτήλας για το αδιέξοδο με τους οικογενειακούς γιατρούς, λέγοντας πως επιλέχθηκε η «λύση της τελευταίας στιγμής» να «βαφτιστούν οικογενειακοί» οι γιατροί των Κέντρων Υγείας.

Αναφέροντας πως με στα Κέντρα Υγείας, το υπουργείο Υγείας κάλεσε τους γενικούς ιατρούς, τους παθολόγους αλλά και τους παιδίατρους «να δεχθούν τις εγγραφές των πολιτών και να τους αναλάβουν ως οικογενειακοί ιατροί», ο βουλευτής αναφέρει πως «η συγκεκριμένη απόφαση βρίσκεται σε πλήρη αντίφαση με την έως τώρα ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική η οποία επιφύλασσε αυτόν το ρόλο για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ)».

Ως εκ τούτου, συνεχίζει: «ευλόγως τίθενται τα εξής ερωτήματα: Μπορούν οι ιατροί των Κέντρων Υγείας -που επιφορτίζονται με εργατοώρες εφημεριών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στα Νοσοκομεία- να αναλάβουν το ρόλο του οικογενειακού ιατρού για εκατοντάδες πολίτες; Εάν ναι, τότε για ποιον λόγο δημιουργήθηκαν οι ΤΟΜΥ;» 

Ο βουλευτής καταλήγει αναφέροντας πως «η Νέα Δημοκρατία είχε εγκαίρως επισημάνει τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής με τις ΤΟΜΥ και την εύλογη απροθυμία των ιατρών να συμμετάσχουν στο εγχείρημα που απαξιώνει την εργασία τους. Για να παρακάμψουν αυτά τα εμπόδια, οι κ. Ξανθός και Πολάκης κατέφυγαν σε τεχνάσματα που δεν λύνουν το πρόβλημα και επιτείνουν τη σύγχυση για τους πολίτες και το ιατρικό προσωπικό». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου