Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Πότε θα αυξηθούν οι μισθοί των νοσοκομειακών γιατρών μετά την απόφαση του ΣτΕ! Όλες οι πληροφορίες

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Σε αναμονή είναι χιλιάδες νοσοκομειακοί γιατροί μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε παράνομες της περικοπές στους μισθούς του κλάδου.

Αυξήσεις στους μισθούς τους και μάλιστα άμεσα θα πρέπει να δουν οι νοσοκομειακοί γιατροί δεδομένου ότι το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικά τα κουρέματα στους μισθούς των γιατρών.

Βέβαια τα στενά δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας μάλλον θα υποβάλλουν τους γιατρούς σε …υπομονή καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όπως λένε πληροφορίες του HealthReport.gr, αναζητά φόρμουλα ώστε να μην επιβαρυνθούν άμεσα και μονομιάς τα ταμεία του κράτους.

Όμως η απόφαση του ΣτΕ επιβάλει την άμεση αναπροσαρμογή των μισθών των γιατρών του ΕΣΥ που κόπηκαν αναδρομικά από το 2012 λόγω των μνημονίων, αλλά και των νέων περικοπών που υπέστησαν και από τον περασμένο Αύγουστο λόγω αλλαγών στα ειδικά μισθολόγια. Δείτε ΕΔΩ πόσα έχασαν οι γιατροί: “Πόσα χρήματα έχασαν οι νοσοκομειακοί γιατροί τα τελευταία 7 χρόνια! Όλοι οι μισθοί ανά κατηγορία”

Προς νέα κλαδική συμφωνία

Ωστόσο οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχουν ξεκινήσει διάλογο για μία νέα κλαδική συμφωνία, ενώ φαίνεται πως η διαδικασία θα πάρει χρόνο καθώς απαιτούνται διευθετήσεις γραφειοκρατικού χαρακτήρα.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι αντίστοιχη απόφαση του ΣτΕ για τις παράνομες περικοπές στους μισθούς των στρατιωτικών δεν έχει ακόμη εφαρμοσθεί από την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να υπάρχουν προειδοποιήσεις για πρόστιμα ακόμη και από τα όργανα της Ε.Ε.


Ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας πάντως σε μια προσπάθεια να πιέσει την κυβέρνηση και να μην ατονήσει το θέμα ζητά από τις Διοικήσεις των Νοσοκομείωννα προβούν στην άμεση αποκατάσταση των αποδοχών των ιατρών του ΕΣΥ, σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου