Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Νέα απόφαση Πολάκη για την ειδική αγωγή από τον ΕΟΠΥΥ! Τι αλλάζει



Παράταση στη νέα διαδικασία αποζημίωσης για υπηρεσίες ειδικής αγωγής μέσω vouchers όπως έχει ονομασθεί, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Health Report.gr

Μετά τις αντιδράσεις των επιστημόνων ειδικής αγωγής, ο αν. υπουργός δίνει με εγκύκλιο του περιθώριο ενός μηνός για την πλήρη εφαρμογή του νέου συστήματος.


Πάντως το νέο σύστημα έχει προκαλέσει αναστάτωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι έχουν μπερδευτεί με τις παρατάσεις που έχουν δοθεί κατά καιρούς,ενώ αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τις υπηρεσίες ειδικής αγωγής.

Στο πλαίσιο αυτό ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών προσέφυγε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης των παραπάνω υπουργικών αποφάσεων, θεωρώντας, μεταξύ άλλων, ότι παραβιάζεται πρωτίστως η επαγγελματική ελευθερία των παρόχων υπηρεσιών ειδικής αγωγής, ενώ επιχειρείται η εξομοίωσή τους με τους συμβεβλημένους παρόχους του ΕΟΠΥΥ, κατά παράβαση κάθε έννοιας ισότητας.

2 σχόλια:

  1. αυτοι 15 ευρω και ο γιατρος 1 ευρω ξευτιλα ρεεεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτοι εχουν πραγματικους συλλογους που υπερασπιζονται τα συμφεροντα τους .Εμεις οχι .Καποια μερα θα αποκτησουν και οι γιατροι συλλογους στην πραξη και οχι μονο κατ ονομα ,οπως σημερα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή