Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Οφειλές χιλιάδων ευρώ από ιδιωτικές κλινικές σε γιατρούς για ασφαλιστικές εισφορές! Στα κάγκελα ο κλάδος



Της Μαρίας Γλένη HR

Οφειλές χιλιάδων ευρώ φαίνεται ότι έχουν ιδιωτικές κλινικές από ασφαλιστικές εισφορές σε ιδιώτες γιατρούς, καθώς φαίνεται ότι δεν καταβλήθηκαν εδώ και περίπου έναν χρόνο παρά τα όσα προβλέπει ο νόμος.

Ειδικότερα με βάση το νόμο Κατρούγκαλουαλλά και τις σχετικές διευκρινιστικές εγκυκλίους που απεστάλησαν, οι εργοδότες θα πρέπει να καταβάλουν τις μισές ασφαλιστικές εισφορές στους γιατρούς που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, ανεξάρτητα τη σχέση εργασίας.


Ωστόσο φαίνεται ότι ο νόμος παρακάμφθηκεκαι όλο το τελευταίο διάστημα οι γιατροί είναι αυτοί που καταβάλουν το σύνολο των εισφορών, ενώ θα έπρεπε το 50% να καταβάλλεται από τους εργοδότες που στην προκειμένη περίπτωση είναι οι ιδιωτικές κλινικές.

Το θέμα προέκυψε ότι μεμονωμένα κάποιοι γιατροί αναζήτησαν τη σχετική νομοθεσία και απευθυνθήκαν στους ιατρικούς Συλλόγους.

Γι αυτό και ήδη πολλοί Ιατρικοί Σύλλογοι μεταξύ αυτών και ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας, κινητοποιούνται καθώς προκύπτει ότι εδώ και καιρό οι ιδιωτικές κλινικές δεν κατέβαλαν όσα όφειλαν, αφού είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν τις μισές εισφορές. Γεγονός που σημαίνει ότι οφείλουν χιλιάδες ευρώ σε ιδιώτες γιατρούς.


Για το θέμα έχει ενημερωθεί ήδη και το υπουργείο Εργασίας ενώ αναμένεται συνάντηση των γιατρών με τον υπουργό Εργασίας Ιωάννη Βρούτση, ο οποίος εξετάζει λεπτομερώς το θέμα τις τελευταίες ημέρες ώστε να υπάρξει σχετική παρέμβαση.

4 σχόλια:

  1. Ορισμενοι ιατρικοι συλλογοι δρουν σαν συλλογοι ιδιωτικων κλινικων και οχι σαν συλλογοι ιατρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξαναδιάβασε πάλι το ρεπορτάζ φίλε μου γιατί μάλλον δεν κατάλαβες τίποτα. Οι Ι.Σ. οφείλουν να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των γιατρών, ανεξαρτήτως στο που εργάζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον δεν έγινα κατανοητός πριν. Συμφωνούμε απολύτως φίλε μου. Οφείλουν , αλλά στην επαρχία συγκεκριμένοι σύλλογοι δεν το κάνουν.

      Διαγραφή
    2. Κανεις συλλογος δεν το κανει.Προκειται για ιατρικους συλλογους μονο κατ ονομα .Φταινε και οι γιατροι που δεν τους απαξιωνουν πληρως.Καλυτερα να μην υπηρχαν καθολου διοτι μονο προβληματα μας δημιουργουν με την αδιαφοραι και την υποκρισια τους .Ο ΙΣΑ το μελανοτερο των παραδειγματων .Ν Αγγελοπουλος

      Διαγραφή