Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Προς αποχώρηση από τον ΕΟΠΥΥ οι οικογενειακοί γιατροί! Χωρίς παιδιάτρους λίγο πριν το κύμα της γρίπης

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Οι οικογενειακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ ετοιμάζονται για αποχώρηση από τον Οργανισμό!

Ένα βήμα πριν την αποχώρηση από τον ΕΟΠΥΥ φαίνεται πως είναι οι περίπου 700 οικογενειακοί γιατροί που έχουν συμβάσεις με τον οργανισμό.
Γεγονός βέβαια που θα προκαλέσει σοβαρά προσκόμματα στην ήδη προβληματική εξυπηρέτηση των περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

Ειδικότερα με βάση το ρεπορτάζ του HealthReport.gr, οι οικογενειακοί ιατροί ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από τον ΕΟΠΥΥ καθώς η αποζημίωση τους μετά τον πρώτο χρόνο, μετατρέπεται με Υπουργική απόφαση που είχε ψηφίσει ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης, από πάγια αποζημίωση με 1800 ευρώ μηνιαίως, σε αμοιβή per capital (δηλαδή ανά εγγεγραμμένο πληθυσμό).

Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι συμβεβλημένοι παιδίατροι του ΕΟΠΥΥ δεν έχουν ξεπεράσει στις εγγραφές τους τα 700 παιδιά, ενώ οι παθολόγοι και οι γενικοί ιατροί τα 1000 άτομα (ενήλικες).

Γεγονός που σημαίνει ότι η αποζημίωση για περισσότερο από 200 επισκέψεις το μήνα θα είναι κάτω από 1000 ευρώ. Το ποσό αυτό θεωρείται απαγορευτικό από τον κλάδο για την κάλυψη των εξόδων ενός ιατρείου, δεδομένου ότι οι περισσότερες ώρες ενός ιατρείου αφιερώνονται στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) ως εκπρόσωπος του κλάδου έχει επισημάνει το θέμα στην πρώτη συνάντηση με το Υπουργείο Υγείας, αλλά το ζήτημα εκκρεμεί μέχρι σήμερα. Διαβάστε ΕΔΩ τι είπε η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ στον υπουργός Υγείας Βασίλη Κικίλια: «Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Τι ζήτησαν από τον Βασίλη Κικίλια»

Και το ζήτημα είναι τους τελευταίους τρεις μήνες οι συμβεβλημένοι οικογενειακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ είναι απλήρωτοι, καθώς οι υπηρεσίες πάγωσαν τις αμοιβές τους αφού υπολογίζουν τη νέα κουρεμένη μισθοδοσία. Κάτι που φυσικά εντείνει ακόμη περισσότερο το κλίμα αγανάκτησης.
Προς αποχώρηση 700 οικογενειακοί γιατροί

Μ αυτά και μ αυτά περίπου 700 ιδιώτες γιατροί που είχαν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ ετοιμάζονται να αποχωρήσουν μαζικά από τον Οργανισμό. Κάτι που θα αφήσει χωρίς καμία υγειονομική κάλυψη τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, σε μια εποχή μάλιστα που ξεκινά το κύμα της γρίπης.

Το πρόβλημα συζητήθηκε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι σήμερα 27 νομοί της χώρας δεν καλύπτονται από συμβεβλημένο παιδίατρο και οι γονείς είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν εξ ολοκλήρου την επίσκεψη από την τσέπη τους. Με τις επερχόμενες παραιτήσεις περίπου 120 παιδιάτρων που είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους του ΕΟΠΥΥ, το πρόβλημα αναμένεται να διογκωθεί.

8 σχόλια:

  1. Οι οικογενειακοί είναι κανονικά πληρωμένοι για 6ο και σε λίγο 7ο. Δεν έχουν τιμολογήσει για 8ο και 9ο. Αλλά αυτοί οι μήνες θα πληρωθούν το Δεκέμβριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το θεμα είναι αν θα ισχυσει το 1 ευρω ανα ασθενη γιατι πολύ απλα θα φυγουμε ολοι και θα εχουμε δουλεψει τσαμπα για 8 9 10 μηνα γιατι δεν το ξεκαθαριζει το θεμα ο υπουργος?

      Διαγραφή
    2. Είναι...... πληρωμένοι βλαχαδερό 2.05 με 3-4 κατοστάρικα καθώς δεν έχουν εγγεγραμμένο πληθυσμό διότι ο κόσμος δεν ασχολείται με κτηνιατρικες γυφΤΟΜΥ! Τους συμφέρει πιο πολύ.... ταμείο στον Μασουτη!!!

      Διαγραφή
  2. Το θέμα δεν είναι αν θα πληρωθούν. Το θέμα είναι πόσα θα πληρωθούν για τους μήνες Αυγουστο-Σεπτέμβριο-Οκτώβριο ,και για όσο διάστημα δεν αποφασίζουν για το τρόπο αμοιβής.Γιατί αν εφαρμόσουν την υπουργική απόφαση Πολακη(αμοιβή per capital) τότε η αμοιβή θα κυμαίνεται μεταξύ 200-500 ευρώ,για 250 και πάνω επισκέψεις.Και εκεί θα πούμε ΞανθοΒαρβαροΠολάκηδες και πάλι ΞανθοΒαρβαροΠολάκηδες..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φυγετε ολοι.γινετε ιδιωτες .οχι μουσαντε με το κρατος αφεντικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. προς επιτροπη υγειας αυτοδυναμης ΝΔ΄¨ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ.ΗΣΥΜΒΑΣΗ ΟΡΙΖΕΙ 2250 ΑΤΟΜΑ ΜΕ 4 ΟΡΕΣ ΑΠΑΣΧΩΛΗΣΗ .ΟΡΙΖΕΙ ΑΡΙΘΜΟ ΕΓΚΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΙΧΟΙΘΟΥΝ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ.ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΕΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΣΥΛΟΓΙΚΑ ΟΙ ΑΣΚΟΥΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΕΛΗ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΒΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΔΗΛΑΔΗ 1800,01.ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟΥΣ ΑΥΤΟΒΟΥΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΗ ΩΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ.ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΥΡΙΕ ΚΙΚΙΛΙΑ.ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΛΥΣΙΣ.ΑΛΛΟΙΩΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΔΟΥΛΙΑ .ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ...ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΛΥΣΗ ΧΘΕΣ ΣΗΜΕΡΑ.ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά να πάθουν όσοι μπήκαν σε αυτό το έκτρωμα. Αν είχαν αξιοπρέπεια θα είχαν πει εξ αρχής όχι. Είναι πιο αξιοπρεπές αν κάποιος δεν πιστεύει στον εαυτό του ή αν θέλει να προσφέρει (γιατί ακούστηκε και αυτο) να μπει στις δημόσιες δομές που δεν θα έχει και τα λειτουργικά έξοδα του ιατρείου και να μην σαμποτάρει τους συναδέλφους που παλεύουν για αξιοπρεπείς αμοιβές προσφέροντας μαξιλάρι στους πολακιδες. Αυτό υπέγραψαν οπότε ναι να πληρωθούν σύμφωνα με αυτούς που τους επέλεξαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΚΙΚΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΕΤΗ. ΕΔΩΣΕ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΡΖ ΑΝΕΛ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ,ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ.ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΖΑΝ ΠΛΗΡΩΜΗ 400 ΕΥΡΟ .ΣΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ.ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ.ΑΥΤΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή