Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης των γιατρών μελετά το υπουργείο Υγείας! Οι αντιδράσεις του κλάδου

Της Μαρίας Γλένη

Αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης των γιατρών μελετά το υπουργείο Υγείας, όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr.

Ειδικότερα με βάση τις πληροφορίες, εξετάζεται να αυξηθούν τα όρια από τα 67 έτη που είναι σήμερα στα 69 έτη. Γεγονός βέβαια που δε συμβάλει στην επιστροφή των νέων γιατρών από το εξωτερικό (brain drain) που ευαγγελίζεται η νέα κυβέρνηση.

Μάλιστα το θέμα τέθηκε και από τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη κατά τη διάρκεια συνάντησής του με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Τι απαντούν οι νοσοκομειακοί γιατροί

Συγκεκριμένα όπως μεταφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, ο κ.Κοντοζαμάνης ρώτησε την άποψή τους για το ενδεχόμενο να υπάρξει αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στην ιατρική κοινότητα στα 69 έτη.

Οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών δήλωσαν κατηγορηματικά αντίθετοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, υποστηρίζοντας πως στο ΕΣΥ πρέπει να προσληφθούν νέοι γιατροί. Άγνωστο παραμένει πως τέθηκε το θέμα από τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη τη στιγμή που και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει ταχθεί υπέρ της άμεσης επιστροφής των νέων επιστημόνων που έφυγαν λόγω της κρίσης, ενώ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έχει μιλήσει για κίνητρα που θα δοθούν ώστε να γυρίσουν στη πατρίδα οι νέοι γιατροί.

Εξάλλου το φαινόμενο του brain drain έχει πλήξει πρωτίστως τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία άδειασαν ακόμη και από ειδικευόμενους γιατρούς. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: «Ειδικευόμενοι ούτε για…δείγμα στα νοσοκομεία! Γιατί μειώθηκε ο αριθμός τους»

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έχει δηλώσει ότι οι 800 νέες συμβάσεις γιατρών στον ΕΟΠΥΥ θα αφορούν σε νέο ιατρικό προσωπικό καθώς βασικό κριτήριο θα είναι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν ολοκληρώσει την ειδικότητα μετά το 2011.

6 σχόλια:

  1. ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ. ΓΛΥΤΟΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΑ ΟΓΔΟΝΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ""Άγνωστο παραμένει πως τέθηκε το θέμα από τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη...
    Όχι και τόσο άγνωστο όμως το πάγιο αίτημα μερικών διευθυντών και "μεγαλο"καθηγητών που κι άλλες φορές είχαν θέσει παρόμοιο αίτημα , στα πλαίσια βέβαια της συνέχισης της προσφοράς τους με αντίτιμο μόνο (;;;?) ...τoν μισθό του Δημόσιου....
    Ωστε μήπως και λαγός ο κος Υφυπουργός;;
    Θα υποκύψει ;; θα τον αφήσουν να υποκύψει αν τυχόν υπάρχουν προεξοφλημένα γραμμάτια;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παγιο αιτημα του καθηγητικου-πανεπιστημιακου καταστημενου.Τιποτε αλλο.. Αλλιμονο στους νεους γιατρους.Επικουρικοι και αν......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρώτος διδάξας η Θάνου επι Συριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή