Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Εξώδικο στον ΕΦΚΑ από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής

Συντάκτης: Virus

Αποτέλεσμα εικόνας για φαρμακείοΕξώδικο στην Διοίκηση του ΕΦΚΑ απέστειλε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής για την ανάρτηση λανθασμένων οφειλών των φαρμακοποιών, ζητώντας να προβεί άμεσα στη διόρθωση τους. Σε ανακοίνωσή του ο ΦΣΑ καταγγέλλει την Διοίκηση του ΕΦΚΑ καθώς ανήρτησε ειδοποιήσεις οφειλών για τους φαρμακοποιούς – μέλη του με αμφισβητούμενα υπέρογκα ποσά, τα οποία είναι στη πλειοψηφία τους λανθασμένα. Το ζήτημα αποδίδεται σε εσφαλμένη ενημέρωση του συστήματος με τις μέχρι σήμερα καταβληθείσες εισφορές, γεγονός που οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Όπως επισημαίνει ο ΦΣΑ οι αλλεπάλληλες οχλήσεις του προς την Διοίκηση για διευθέτηση του θέματος, δεν είχαν αποτέλεσμα αφού έλαβε ως μόνη απάντηση την άποψη «να ενταχθούν οι φαρμακοποιοί στην ρύθμιση των 120 δόσεων και….. βλέπουμε».

«Η ενέργεια αυτή βέβαια δεν αποτελεί λύση» επισημαίνει ο σύλλογος, αφού η ρύθμιση γίνεται επί συγκεκριμένου και αποδεκτού ποσού οφειλής και όχι επί αμφισβητούμενου.

Την άρνηση του εκφράζει ο ΦΣΑ «να χαρακτηριστεί έστω και ένας φαρμακοποιός – μέλος μας, ως οφειλέτης» δεδομένου ότι έχει καταβάλει τις εισφορές του.

Μη αποδεκτό είναι ακόμη για τον σύλλογο να οριστικοποιηθούν οι αμφισβητούμενες οφειλές μέσω ένταξης στην ρύθμιση των 120 δόσεων.

Ως μοναδικό υπεύθυνο της κατάστασης θεωρεί ότι είναι ο ΕΦΚΑ και δηλώνει ότι «είναι απαράδεκτο να μετακυλύει με τέτοια ευκολία την ευθύνη στους φαρμακοποιούς, παρουσιάζοντας τους ανυπόστατα ως οφειλέτες ανύπαρκτων ή υπέρογκων ποσών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου